Το koolnews.gr πάει Μουντιάλ: Το προφίλ της Ολλανδίας και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο!

21:46 9/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Ολλανδία για πολλούς είναι η ομάδα όπου μπορεί να γοητεύσει τους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου, με το στυλ παιχνιδιού της...

Το πρώτο παιχνίδι

Η Εθνική Ολλανδίας έπαιξε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου του 1905, με την Εθνική Βελγίου. Το ματς έληξε ισόπαλο, ωστόσο έπρεπε να βγει κάποιος νικητής για να κατακτήσει το τρόπαιο Coupe van den Abeele. Το ματς πήγε στην παράταση με τους Ολλανδούς να κερδίζουν με 4-1.

Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο

Η Ολλανδία το είχε εισάγει, το 1970, με τις Φέγενορντ

και Άγιαξ να δεσπόζουν στα γήπεδα. Ο Άγιαξ, εκείνη την εποχή ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, λόγω του ότι καμία ομάδα δεν μπορούσε να τον σταματήσει, αλλά υπήρχε κι άλλος ένας λόγος. Ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ολλανδός ανέβασε το επίπεδο του ποδοσφαίρου, κάνοντας όλους τους συλλόγους της Ευρώπης να το μιμηθούν και πολύ αργότερα το εφήρμοσε η Μπαρτσελόνα, με το passing game.

Η Ολλανδία στο Μουντιάλ

Παρότι, οι «οράνιε» έχουν νεανικό και εξαιρετικό σύνολο δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο. Έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό τρεις φορές (1974,1978,2010), όμως γνώρισαν ισάριθμες ήττες.

Η αποστολή για Βραζιλία

Τερματοφύλακες: Γιάσπερ Σίλεσεν (Άγιαξ), Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ), Μίχελ Φορμ (Σουόνσι)

Αμυντικοί: Ντάριλ Γιάνμαατ, Τέρενς Κονγκόλο, Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, Στέφαν ντε Φράι (Φέγενορντ), Ντάλεϊ Μπλιντ, Γιόελ Φέλτμαν (Άγιαξ), Πολ Φερχέγκ (Άουγκσμπουργκ), Ρον Φλάαρ (Άστον Βίλα)

Μέσοι: Γιόρντι Κλάσι (Φέγενορντ), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Σουόνσι), Λιρόι Φερ (Νόριτς), Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (Μίλαν), Γουέσλι Σνάιντερ (Γαλατασαράι), Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Αϊντχόφεν)

Επιθετικοί: Μέμφις Ντεπάι (Αϊντχόφεν), Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε), Ντιρκ Κάιτ (Φενέρμπαχτσε), Τζερεμάιν Λενς (Ντιναμό Κιέβου), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)

Ο δρόμος προς το Μουντιάλ

Στην προκριματική φάση στη ζώνη της Ευρώπης η Ολλανδία τερμάτισε πρώτη στον Δ' όμιλο, ανάμεσα σε ομάδες όπως η Ρουμανία, η οποία έπαιξε μπαράζ με την Εθνική Ελλάδος, η Ουγγαρία, η Τουρκία, η Εσθονία και η Ανδόρα. Οι Ολλανδοί σε δέκα ματς είχαν εννέα νίκες και μια ισοπαλία.

Ο στόχος

Το 2010, πήγαν ως τον τελικό και έχασαν στην παράταση, φέτος θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, για να το σηκώσουν στη χώρα του ποδοσφαίρου. Το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ, τα έχει όλα εμπειρία, μυαλό, ταχύτητα, νεολαία καθώς επίσης και γνώση του ποδοσφαίρου.

Η χώρα της ζωγραφικής και των ριάλιτι

Σύμφωνα με την απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2011, στην Ολλανδία κατοικούν 16.357.992 πολίτες και πρωτεύουσα είναι το Άμστερνταμ. Στολίδι του αθλητισμού ειναι ο Άγιαξ ο οποίος έχει βγάλει πολλούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσα σε αυτούς και ορισμένοι Έλληνες, οι οποίοι φοιτούν στις σχολές του Άγιαξ. Η Ολλανδία φημίζεται για τους ζωγράφους, αλλά και τους εικαστικούς καλλιτέχνες. Οι Ρέμπραντ, Γιοχάνες Βερμέερ και οι Βίνσεντ βαν Γκόγκ, Πήτερ Μποντριάν, είναι τα ονόματα μεγάλων ζωγράφων που έχει «γεννήσει» η Ολλανδία. Στα σύγχρονα χρόνια, η Ολλανδία έβαλε στη ζωή πολλών ανθρώπων και τα ριάλιτι, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η φανέλα

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

Keywords
Τυχαία Θέματα