Το Γαλάτσι αποκτά δωρεάν wi-fi – Ποια είναι τα 20 σημεία που θα εξυπηρετούν τους πολίτες

14:08 8/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Είκοσι σημεία wi-fi στο Δήμο Γαλατσίου περιλαμβάνει η πρόταση του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου για την ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου internet, η οποία εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης κατοίκων και επισκεπτών (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Γενική

Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Με έγγραφό της προς όλους τους Δήμους η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi, ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να υποδειχθούν από τους Δήμους τα σημεία που θα πρέπει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου. Η προσφερόμενη υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα υπόκειται σε απομακρυσμένο έλεγχο και θα χαρακτηρίζεται από πολιτική ορθής χρήσης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, προτεραιότητα θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία των αστικών περιοχών, ενώ θα αξιολογηθούν και σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στα οποία ο επισκέπτης θα χρειαστεί πληροφορίες για την περιοχή και τις οποίες μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Το koolnews.gr προμηθεύτηκε από τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου, Κώστας Ζώμπο, την λίστα με τα 20 σημεία τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα. Αυτά επελέγησαν από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να καλύπτουν τις κεντρικές οδούς της πόλης καθώς και σημαντικά σημεία συγκέντρωσης κόσμου:

Η λίστα

Αγ. Γλυκερίας 54 (κεντρική οδός)Αγ. Γλυκερίας 36 (κεντρική οδός)Πλατεία Γαλακηδών (Αγίας Γλυκερίας και Γαλακηδών)Βεΐκου και Ήρας (κεντρική οδός)Βεΐκου και Υψηλάντου (κεντρική οδός)Βεΐκου και Λητούς (κεντρική οδός)Καλογήρου Σαμουήλ και Σκουφά (πλατεία Καλογήρου Σαμουήλ)Δρίσκου και Πασσώβ (Λόφος του Παιδιού)Πλατεία ΛιναράΠλατεία Ναρκίσσου (Φωκά και Ναρκίσσου)Πλατεία Εκάβης (Φωκά και Εκάβης)Γήπεδα άλσους ΒεϊκουΠέτρινα άλσους ΒεϊκουΠλατεία Ναρκίσσου (Αιγοσθενών και Ναρκίσσου)Πλατεία Ανδριτσαίνης (Δρυάδων και Ανδριτσαίνης)Πλατεία Ηνιόχου (Κουντουριώτου και Ηνιόχου)Πλατεία Λυκούργου (Βενιζέλου και Λυκούργου)
Keywords
Τυχαία Θέματα