Το χρονικό της απόπειρας απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου – Τα σημεία που εξετάζουν οι Αρχές

Σε παλιούς «γνώριμους» της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν οι Αρχές τους «εγκεφάλους» της χθεσινής απόπειρας απαγωγής σε βάρος 33χρονου εφοπλιστή στη Βούλα.

Το περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι με στόχο τον γις του γνωστού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο, χαρακτηρίζεται - παρά την αποτυχία της - πολύ καλά οργανωμένη. Φυσικά, δεν μπορούσαν να μην ξεχωρίσουν τις πολλές ομοιότητες με την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου την ίδια στιγμή που δεν μπορούν να αποκλείουντην πιθανότητα τρομοκρατίας, γι' αυτό τις έρευνες παρακολουθεί στενά και η Αντιτρομοκρατική

Υπηρεσία.

Τα οκτώ στάδια της απαγωγής

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βούλα. Την ώρα εκείνη ο Ανδρέας-Ιωάννης Μαρτίνος έβγαινε από τα γραφεία της εταιρία του, Minerva Marine, Βιουλιαγμένης και Αιόλου.Άγνωστα άτομα επέβαιναν σε δύο, οχήματα, ένα μικρό Citroen ΙΧ και ένα λευκό βαν, προσέγγισαν τον εφοπλιστή και επιχείρησαν να εγκλωβίσουν το όχημά του και από τις δύο πλευρές διαφυγής, μπροστά και πίσω.Ο 33χρονος εφοπλιστής αμέσως αντιλήφθηκε ότι «υπήρχε πρόβλημα» και αντέδρασε με όποιον τρόπο μπορούσε. Έβαλε όπισθεν χωρίς να πατήσει φρένο με αποτέλεσμα να διεμβολίσει το μικρό Citroen, με το δικό του τζιπ Audi RS6.Αμέσως μετά, μπήκε ξανά μέσα στο πάρκινγκ της επιχείρησης και κάλεσε την αστυνομία.Σήμανε συναγερμός και η περιοχή κατακλύστηκε από περιπολικά και δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε και το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των επίδοξων απαγωγέων.Από την πρόσκρουση του οχήματος του εφοπλιστή, το Citroen πήρε φωτιά και οι δράστες το εγκατέλειψαν αμέσως.Λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση βρέθηκε επίσης καμένο το δεύτερο όχημα. Σύμφωνα με τις Αρχές οι δράστες περιέλουσαν με βενζίνη τα οχήματα για να εξαφανίσουν αποτυπώματα ή τυχόν γενετικό υλικό που είχαν αφήσει.Έπειτα από μαρτυρία που προέκυψε κατά την έρευνα, οι Αρχές κατέληξαν στο γεγονός πως οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με τη βοήθεια ενός τρίτου αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα ενός τζιπ με κλεμμένες – από το 2008 – πινακίδες.

Τα οχήματα των δραστών έχουν ήδη οδηγηθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως η πυρκαγιά δεν άφησε κανένα ίχνος που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα των δραστών.

Ακόμη έχουν συλλέξει οπτικό υλικό από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι θα εξασφαλίσουν την εικόνα των δραστών και κυρίως το όχημα με το οποίο διέφυγαν. Παράλληλα, έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων της περιοχής, στην περίπτωση που οι απαγωγείς συνεννοούνταν μεταξύ τους για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Το βέβαιο είναι πως τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, την ταυτότητα των δραστών αλλά και τους σκοπούς τους.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα