Το άρθρο του Ψυχάρη για τον «εφαψία» της Χούντας και η απάντηση Κακλαμάνη

«Ως τώρα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την διόριζαν ο κ. Σταύρος Ψυχάρης και ο κ. Γιώργος Μπόμπολας». Αυτή η δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη στην Βουλή ήταν αρκετή για να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ του ιδίου και του εκδότη του ΔΟΛ.

Στο νέο «επεισόδιο» της κόντρας, ο εκδότης προαναγγέλλει αποκαλύψεις που θα κάνει αύριο σχετικά με την δράση

του βουλευτή στην Χούντα του Ιωαννίδη. Δεν διστάζει μάλιστα να τον αποκαλέσει «εφαψία» της δικτατορίας αυτής.

Ψάχνοντας στο λεξικό για την ερμηνεία του όρου «εφαψία» βρίσκουμε το εξής: «Ετυμολογικά είναι όρος συναφής με το ρήμα εφάπτομαι. Είναι ο τύπος ο οποίος βρίσκει ηδονή με το να ακουμπάει απαλά και διακριτικά το αντικείμενο του πόθου του, εντείνοντας σταδιακά τον βαθμό του “εφαψισμού”. Εφαψίες μπορείτε να βρείτε παντού, στο μετρό, τα μπαρ, την παραλία ή στο μάθημα στο πανεπιστήμιο. Ο εφαψίας θα κάνει τα πάντα για την επαφή. Αγαπά ιδιαίτερα τους στενούς χώρους. Εάν είναι απρόσεκτος, μπορείτε να διακρίνετε στο πρόσωπό του ένα αμυδρό χαμόγελο το οποίο σχηματίζεται την ώρα που εφαψίζει».

Σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης με δημοσίευμά του στα ΝΕΑ ανακοινώνει πως αύριο θα γίνουν οι αποκαλύψεις που έχει προαναγγείλει. Συγκεκριμένα στο κείμενο με τίτλο «Υπομονή ως Αύριο» αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,

Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.

Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.

Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και …τέρψιν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αθηναίος Πολίτης

Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων

και Φωτογραφιών».

Κακλαμάνης: Γιατί έφτασα μέχρι το στόμα του λύκου

Παράλληλα στην 14η σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παρατίθεται άρθρο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη με τίτλο: «Απ. Κακλαμάνης : Γιατί έφτασα μέχρι το στόμα του λύκου».

«Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι είχε επαφές με τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός και εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη.

Σε σχετικό σημείωμα του Αθηναίου Πολίτη στον χθεσινό Μικροπολιτικό των «ΝΕΩΝ» αναφερόταν ότι ο κ. Κακλαμάνης απεκλείσθη από τη θέση του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με μια ολιγόλογη δήλωση του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου που είπε στους δημοσιογράφους: «Ο Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος, διότι θα αποφασίσω να μιλήσω. Ξέρει αυτός!».

Του σημειώματος στα «ΝΕΑ» είχε προηγηθεί δήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής ότι «ως τώρα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διόριζαν

Keywords
Τυχαία Θέματα