Το BBC λέει πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν παιδόφιλοι και «ψωνίζονταν» στα γυμναστήρια [βίντεο]

15:32 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επιχειρεί το BBC να σκιαγραφήσει την ζωή στην αρχαία Ελλάδα, η οποία κατά γενική ομολογία δώρισε στον κόσμο την φιλοσοφία, την δημοκρατία και την διάπλαση του σώματος, ωστόσο όλα αυτά γίνονταν υπό την «σκεπή» της δουλείας και της παιδοφιλίας.

Σε ένα δίωρο ντοκιμαντέρ από τις 27 Ιουνίου, ο καθηγητής, ιστορικός, Δρ Μάικλ Σκοτ, περιηγείται στους δρόμους της σύγχρονης Ελλάδας και μιλά για τον συναρπαστικό κόσμο των αρχαίων Ελλήνων ο οποίος σήμερα εξετάζεται μέσω των αρχαιολογικών ευρημάτων, των ιστορικών πηγών αλλά και της επιστήμης.

Ο Δρ Σκοτ, επιχειρεί να κάνει μία βουτιά στην αντίληψη των προγόνων μας και εκπλήσσεται από το γεγονός πως πετούσαν σκυλιά μέσα σε πηγάδια γεμάτα μωρά. «Γιατί το έκαναν αυτό» αναρωτιέται ο ίδιος. Ωστόσο όπως διαπιστώνει ο ίδιος το πηγάδι ήταν γεμάτο σκελετούς από παιδιά τραυματισμένα ή άρρωστα. Ακριβώς λόγω του ότι επρόκειτο για άρρωστα παιδιά, όπως λέει ο ίδιος, έκανε τους ανθρώπους της εποχής να μην στενοχωριούνται για την κατάληξη των πτωμάτων τους. Ωστόσο συμπληρώνει είτε προ 2.000 ετών είτε σήμερα οι γονείς των παιδιών δεν θα έβλεπαν τόσο αποστασιοποιημένα τον θάνατο των απογόνων τους.

Εντύπωση στον καθηγητή προκαλούν οι τεράστιοι φαλλοί που υπήρχαν διάσπαρτα στους δρόμους της Δήλου, του ιερού νησιού των αρχαίων Ελλήνων.

Ωστόσο για άλλη μία φορά βλέπουμε τις διεθνείς έρευνες να εστιάζουν στην… σεξουαλική ζωή των αρχαίων Ελλήνων της οποίας προβάλλουν περισσότερο την ομοφυλοφιλική πλευρά. Στο ντοκιμαντέρ ακούμε για τους αρχαίους Έλληνες πως «ψωνίζονταν» στα γυμναστήρια, όπου πήγαιναν να γυμνάσουν το κορμί τους. Στην συνέχεια ακούμε τον παρουσιαστή να μας μιλά για την αθηναϊκή δημοκρατία η οποία στηριζόταν σε χιλιάδες δούλους, όπως και η φιλοσοφία η οποία ασκείτο σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι στέναζαν κάτω από την δουλεία.

Ωστόσο στα βίντεο που ακολουθούν ακούμε τον παρουσιαστή να μας εγκωμιάζει ως έθνος χαρακτηρίζοντάς μας «αξεπέραστους», και τονίζει πως ακόμη και σήμερα παρά τις πολλές μελέτες είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τους αρχαίους μας προγόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα