Τι θα προτείνει η κυβέρνηση στην Τρόικα για το μέλλον των Αμυντικών Βιομηχανιών

Προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου για το ζήτημα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση καταθέτει νέα πρόταση για την αναδιάρθρωση των αμυντικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος,

η πρόταση προβλέπει τη διατήρηση ενός μόνο εργοστασίου από τα πέντε σε αντίθεση με την αρχική πρόταση για διατήρηση δύο εργοστασίων των ΕΑΣ, και να διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρίας δοκιμαστικά για 12 μήνες, έναντι των 18 που προέβλεπε η αρχική πρόταση.

Μετά το 12μηνο και σε περίπτωση που η εταιρία δεν επιστρέψει στην κερδοφορία, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να απορροφηθούν τα ΕΑΣ από την ΕΑΒ. Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητά να γίνουν λιγότερες απολύσεις από αυτές που εισηγείται η Τρόικα.

Η πρόταση της Τρόικας προβλέπει ένα μόνο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες του ελληνικού στρατού και ζητά να απολυθούν τουλάχιστον 600 υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα επί της ουσίας «λουκέτο» των ΕΑΣ και αντιπροτείνει μικρότερο αριθμό αποχωρήσεων. Διατυπώνει δε το επιχείρημα πως η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το σκεπτικό ότι έχει ήδη αναλάβει παραγγελίες εκατοντάδων ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα