Τι δήλωσαν οι αρχηγοί

Οι εκλογές έβγαλαν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και πλέον ξεκινάει ένας νέος αγώνας δρόμου για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα… 

Λίγη ώρα μετά και την πρώτη εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών, που έδινε τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις εκλογές,

οι αρχηγοί των παρατάξεων προχώρησαν και στις πρώτες τους δηλώσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε “Προσκαλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται τους στόχους μας να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί”. Ακόμα τόνισε πως “ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ”. 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ για να τον συνεχάρη, αλλά και να του πει να κάνει γρήγορα κυβέρνηση τόνισε ότι “θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης” και υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης δημοσιας περιουσίας δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν, γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης”. Τέλος ολοκλήρωσε λέγοντας ότι “από Δευτέρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας την πεποιθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας. Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει. Θα συνεχίσουμε”.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στις πρώτες του δηλώσεις είπε: “Εμείς είπαμε την αλήθεια και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη χώρα ακυβέρνητη. Τώρα δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Λέμε όχι σε πολιτικά παιχνίδια. Αύριο πρέπει η χώρα να έχει κυβέρνηση που θα οδηγήσει την πατρίδα σε καλύτερο σημείο. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Χρειάζεται εθνική συστράτευση”.

Τον… χορό των δηλώσεων είχε ανοίξει ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος λέγοντας “θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω απ’ τη Βουλή για να καταργηθεί το εθνοκτόνο μνημόνιο” και έδωσε συλλυπητήρια σε όσους αγωνίστηκαν για να μειώσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα