Τι απαντά η Ρεπούση για τον Χορό του Ζαλόγγου που «είναι μύθος» [βίντεο]

Την δική της απάντηση σχετικά με τον Χορό του Ζαλόγγου και όσα υποστήριξε έδωσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση.

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν αναφέρθηκα στην Ιστορία, αναφέρθηκα στην πολιτική χροιά της Ιστορίας. Δεν μίλησα για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός», διευκρίνισε η κ. Ρεπούση, ενώ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας, «μιλώ πάντα με επιχειρήματα και με επιχειρήματα θέλω να με αντιμετωπίζουν».

Έπειτα

από την επιμονή του δημοσιογράφου για το εάν όντως μίλησε για το χορό του Ζαλόγγου η πολιτικός είπε: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ξαναλέω ότι εγώ αυτό που δεν θέλω είναι να ποινικοποιείται η αντίθετη ιστορική άποψη».

Πάντως η κ. Ρεπούση σε χθεσινή συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 χαρακτήρισε «εθνικό μύθο» το χορό του Ζαλόγγου, ενώ αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, είπε ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά… το ρήμα! Όταν η βουλευτής Πειραιά ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα απάντησε πως “μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους“.

Keywords
Τυχαία Θέματα