Θρύλε των γηπέδων – Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Emirates

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από άλλον... πλανήτη πέρασε νικηφόρα από το Emirates, κάνοντας ένα τεράστιο και ιστορικό διπλό! Οι ερυθρόλευκοι έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζουν στην Αγγλία στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μία μεγάλη και μαγική βραδιά επικράτησαν με σκορ 3-2 της Άρσεναλ και έμειναν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Μάρκο Σίλβα έστησε εξαιρετικά την ομάδα του και νίκησε στην... σκακιέρα των πάγκων τον

Αρσέν Βενγκέρ. Έχοντας ως μπροστάρηδες τον σούπερ Φορτούνη και τον Ρομπέρτο που παρά το λάθος του στο τέρμα του Γουόλκοτ έκανε ουκ ολίγες μεγάλες επεμβάσεις στο ματς υπέταξε την Άρσεναλ, που εμφανιζόταν ως το φαβορί του ματς. Σκόρερ οι Πάρντο, Φορτούνης και Φινμπόγκασον με τους Άγγλους να βρίσκουν δίχτυα με Γουόλκοτ και Αλέξις. Πρόκειται για ένα τεράστιο εκτός έδρας αποτέλεσμα και πιθανώς το πιο μεγάλο για τον Ολυμπιακό στην ενδεχομένως κορυφαία εκτός έδρας εμφάνισή του στην Ευρώπη.

Στο 33' ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 από στημένη φάση. Μετά το κόρνερ του Φορτούνη ο Πάρντο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Τσάμπερλεϊν και από εκεί στα δίχτυα του Οσπίνα αφού άλλαξε πορεία! Ο Κολομβιανός έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι και όλα έδειχναν πιθανά! Δύο λεπτά η Άρσεναλ είχε την... απάντησή της για το 1-1. Ο Αλέξις ελίχθηκε από τα πλάγια, πέρασε από τους Ομάρ και Πάρντο, έβγαλε την μπάλα στον Γουόλκοτ που από κοντά πλάσαρε για το γκολ με την μπάλα να βρίσκει στα χέρια του Ρομπέρτο και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα του, καθώς ο Ισπανός δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει. Και βέβαια από την πλευρά που έφυγε ο σκόρερ ευθύνη έχουν και οι δύο στόπερ. Ουσιαστικά δηλαδή ο Ολυμπιακός άντεξε μόνο για 2 λεπτά με το 0-1 στο γήπεδο της Άρσεναλ.

Στο 40' ο Ολυμπιακός σκόραρε και πάλι από στημένο. Από απευθείας κόρνερ του Φορτούνη ο Οσπίνα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του καθώς την μπλόκαρε ενώ είχε περάσει την γραμμή. Τραγικό λάθος από τον Κολομβιανό με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν ξανά μπροστά στο σκορ! Σε μία βραδιά που έδειχνε να είναι... μαγική για τον Ολυμπιακό στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 65' ο Γουόλκοτ έκανε την σέντρα με τον Αλέξις να σκοράρει με το κεφάλι σχεδόν ανενόχλητος. Η Άρσεναλ έδειχνε πως αν και αμυντικά ήταν κάκιστη, επιθετικά είχε τις απαντήσεις. Στο 67' ο Ολυμπιακός έδειξε πως είχε και πάλι σφυγμό και το πόσο ήθελε αυτό το γκολ. Ο Καμπιάσο "έσκαψε" τρομερά την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Πάρντο έκανε γύρισμα και ο Φινμπόγκασον από κοντά έκανε το 3-2!!!

- Ο Ολυμπιακός έγινε η 2η ελληνική ομάδα που βάζει 3 γκολ σε έδρα αγγλικής ομάδας στην Ευρώπη. Το είχε κάνει η ΑΕΚ με τη Ντέρμπι Κάουντι το 1976 με το 3-2. Επίσης έχει βάλει 9 τέρματα στα τελευταία 4 ματς με Άρσεναλ.

MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης και ο Ρομπέρτο. Ελλείψει Τσόρι ο διεθνής άσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από το δικό του σουτ γίνεται από το κόρνερ από το οποίο προέρχεται το 0-1. Από τα δικά του πόδια μπαίνει το τέρμα του Πάρντο ενώ ο ίδιος χρίζεται και σκόρερ μετά από κόρνερ. Γενικότερα μεστό και πολύ καλό ματς δημιουργικά και επιθετικά. Επίσης έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη που σκοράρει το 2001 με κόρνερ! Από κοντά του και ο Ισπανός κίπερ που παρά το λάθος του στο γκολ του Γουόλκοτ έχει κάνει στο ματς τουλάχιστον πέντε μεγάλες επεμβάσεις.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχή, πυγμή, χαρακτήρα και πάθος. Προηγήθηκε και αν και δέχθηκε δύο τέρματα είχε το σθένος και την ικανότητα να αντιδράσει και να γυρίσει ξανά το ματς. Το έκανε δύο φορές για να φτάσουμε στο τελικό 3-2. Ένα αποτέλεσμα που τον κρατάει για καλά μέσα στην πρόκριση για την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά βέβαια και σε τέτοια ματς θέλεις και την τύχη με το μέρος του. Και ο Ολυμπιακός το είχε και αυτό στα υπέρ του.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί (55’ Μερτεζάκερ), Οζίλ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεν, Σάντσες, Καθόρλα, Μπεγερίν (85' Κάμπελ) και Κοκλέν (60’ Ράμσεϊ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86' Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι) και Ιντέγιε (46’ Φινμπόγκασον).

Πηγή: gazzetta.gr

The post Θρύλε των γηπέδων – Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Emirates appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα