Θεοδώρα Τζάκρη – Από τους «κηπουρούς» του Γιώργου και τα υπουργεία στο αντάρτικο

Με 124 ψήφους υπερ ενάντια σε 153 ψήφους κατά και 17 παρών απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα η πρόταση δυσπιστίας της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση υπερψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία αμέσως μετά την ψηφοφορία, με επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου,

διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η αναστάτωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η στάση της βουλευτού να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη η βουλευτής είχε ήδη θέσει εαυτόν εκτός κόμματος εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος αναρωτήθηκε «γιατί δεν τα έκανε αυτά όταν ήταν υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου;». Ποιά είναι όμως η Θεοδώρα Τζάκρη;

Γεννήθημένη στις 14 Σεπτεμβρίου 1970 στην Πέλλα, η κ.Τζάκρη σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άσκησε δικηγορία στα Γιαννιτσά στο διάστημα 1996-2004.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος του νομού Πέλλας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2002. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και 2009. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 –επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου- ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.

Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Είναι εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα