«Θαμμένοι» ζωντανοί – Τους καταπλάκωσε ο θησαυρισμός [εικόνες]

Βουνά από πράγματα, όλες οι επιφάνειες κατειλημμένες και σπίτια που δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν πατήσεις επάνω σε κάθε λογής αντικείμενο. Κάπως έτσι μοιάζουν τα σπίτια των θησαυριστών που έχουν τα πάντα εκτός από σκουπιδοτενεκέδες.

Για να γίνει κατανοητό, ο θησαυρισμός είναι μία ψυχική ασθένεια που κατατάσσεται στις ψυχαναγκαστικές διαταραχές και χαρακτηρίζεται από την επιθυμία της απόκτησης όσο το δυνατόν περισσότερων αντικειμένων τα οποία δεν χρειάζονται στο άτομο όπως επίσης και αδυναμία του να πεταχτούν ή έστω να δοθούν σε κάποιον άλλον.

Τα αντικείμενα μπορεί να

είναι ανθυγιεινά, χαλασμένα ή ακόμα και επικίνδυνα. Το άτομο με τη συγκεκριμένη διαταραχή δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα των αντικειμένων παρά μόνο για την ποσότητα. Επίσης, τα συγκεκριμένα άτομα δεν τα πάνε καθόλου καλά με την καθαριότητα, την προσωπική υγιεινή όπως επίσης έχουν και διαταραχές στον ύπνο – κοιμούνται συνέχεια ή σχεδόν καθόλου.

Τα σπίτια των συγκεκριμένων ανθρώπων μοιάζουν σαν εφιάλτης για τους περισσότερους από εμάς καθώς δεν προσφέρουν ηρεμία, τάξη και κάποια ασφάλεια γιατί κινδυνεύουνε από τα αντικείμενα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποτε υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος θησαυριστής όλων των εποχών και από το σπίτι του που ήταν περίπου 80τμ ανασύρθηκαν 12 πιάνα με ουρά, γύρω στις 10 ντουλάπες γεμάτες πράγματα και πολλά άλλα αντικείμενα. Ο ίδιος απεβίωσε έπειτα από κατολίσθηση πραγμάτων στο σπίτι του τα οποία έπεσαν στο κεφάλι του.

Ένα γκρουπ θησαυριστών αποφάσισε να καλέσει την φωτογράφο Πάολα Σάλιχικερ να φωτογραφίσει τα σπίτια που κατοικούν και να δείξει στον έξω κόσμο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνουν.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται την κριτική των υπολοίπων, απλά θέλουν βοήθεια έτσι ώστε να ξεπεράσουν την διαταραχή. 1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα