Θα μας τρελάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σχεδόν όλοι έχετε έρπη!

Μετά την ανακοίνωση ότι όλα τα είδη επεξεργασμένου κρέατος αυξάνουν τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «ξαναχτυπά» και προειδοποιεί για τον έρπη.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε έρπη.

Περισσότεροι από 3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι κάτω από την ηλικία των 50 - ή το 67% του πληθυσμού - έχουν μολυνθεί από τον ιό του απλού έρπητα τύπου

1 (HSV-1), σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. Μιλάμε για τον τύπο 1, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως σε επαφές στόμα με στόμα και οδηγεί σε πληγές γύρω από το στόμα. Είναι «ιδιαίτερα μολυσματικός και ανίατος», ωστόσο δεν είναι και πολύ μεγάλη υπόθεση.

Ο αριθμός των 3.7 δισ. ανθρώπων, έρχεται να προστεθεί στα 417 εκατομμύρια ανθρώπους, ηλικίας 15-49 ετών, που είναι φορείς του άλλου τύπου του ιού, του HSV-2, ο οποίος προκαλεί τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, όπως γράφει το onmed.gr.

Ο HSV-1 συνήθως προκαλεί έλκη στο στόμα και όχι φλεγμονή των γεννητικών οργάνων, αλλά τείνει να εξελίσσεται σε αιτία μόλυνσης και της συγκεκριμένης περιοχής του σώματος, κυρίως στις πλούσιες χώρες. Αυτό παρατηρείται γιατί οι βελτιωμένες συνθήκες υγιεινής στις πλούσιες χώρες μειώνουν τα ποσοστά μόλυνσης από τον HSV-1 στην παιδική ηλικία, εκθέτοντας τους νέους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν μέσω του στοματικού σεξ όταν γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.

Ο HSV-2 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV -του ιού που προκαλεί το AIDS. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τυχόν σχέση ανάμεσα στον HSV-1 και στους HIV/AIDS, παρότι αυτός ο ιός μπορεί να επιφέρει άλλες σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλίτιδα.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των εμβολίων κατά του τύπου του ιού HSV-2 και αν ένα εμβόλιο που θα παρασκευαστεί για να αποτρέπει την μόλυνση από τον HSV-2 καλύπτει τον άνθρωπο και για τον HSV-1, αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη», εξηγεί η Σάμι Γκότλιμπ του ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ για υγεία και βιομηχανία fast food: Μπέικον, μπιφτέκια και λουκάνικα στην κορυφή της λίστας καρκινογόνων

The post Θα μας τρελάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σχεδόν όλοι έχετε έρπη! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα