Τέλος στις τροπολογίες σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ανακοίνωσε ο Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι πρόκειται για την τελευταία επισύναψη τροπολογίας σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά την αντιπαράθεση που προέκυψε χθες λόγω της επισύναψης δύο τροπολογιών για την παιδεία και το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο ζήτησε από το Σώμα της Βουλής να αποδεχθεί κατ' εξαίρεση να σήμερα τη συζήτηση

των δύο τροπολογιών, δεδομένου ότι ακολουθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ζητούμενο να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να προχωρήσουμε σε διάλογο με τα πανεπιστήμια ανοικτά».

Ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση πως «η ζωντάνια μέσα στη Βουλή μάς κάνει καλό: Η Βουλή δεν είναι στατικό όργανο όπου συζητάμε χωρίς ένταση, ούτε είμαστε ρομπότ, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές εικόνες, που βοηθούν τους εχθρούς του Κοινοβουλευτισμού».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν αρκούν. «Οι Πράξεις αφορούν έκτακτες καταστάσεις που να μπορούν να κατανοηθούν ως τέτοιες. Δεν μπορεί να έχουμε επίσης τροπολογίες με πολλές διατάξεις σε ένα άρθρο ή βροχή τροπολογιών σε άλλα νομοσχέδια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιδρά σχεδόν σε κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία δηλώνοντας ότι «έχουμε τόσο εκτεταμένη νομοθεσία, που για να παρέμβουν τα υπουργεία σ' αυτήν, χρειάζεται να περνά το κάθε τι από το κοινοβούλιο. Ασφαλώς υπάρχει η διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και εκεί η αντιπολίτευση πάλι αντιδρά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα