Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014

Απαλλάσσονται από την υποχρεωτική υποβολή φορολογικών δηλώσεων εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχους, που έχουν μια πηγή εισοδήματος από το 2014, προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» δηλώνει ο κ. Θεοχάρης στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνοντας πως «οι φορολογούμενοι

με τους κωδικούς τους θα μπαίνουν στο λογαριασμό τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. Το μόνο που θα έχουν αν κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία».

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προαναγγέλλει τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι ενώ όπως φαίνεται δεν θα χρειαστούν αποδείξεις για το 2013. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι νεότερο. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν έχουμε υποχρέωση να μαζεύουμε αποδείξεις. Δεν είμαι σίγουρος αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα αυτή τη στιγμή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα πυρά κατά της Τρόικας αναφορικά με τις εκτιμήσεις του κλιμακίου ως προς εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, με τον κ. Θεοχάρη να ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. «Είναι σίγουρο ότι το ποσό θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός», τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος ο γενικός γραμματέας προανήγγειλε νέες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής οι οποίες θα γίνουν στον τομέα της χονδρικής, με διασταυρώσεις των τιμολογίων πελατών και προμηθευτών, ενώ στόχος είναι να γίνουν καλύτεροι έλεγχοι στο ζήτημα του ΦΠΑ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα