Τα τρία «κ» του τρόμου: Η Κου Κλουξ Κλαν ανθεί ακόμη στις γειτονιές της Αμερικής [εικόνες]

Ένα τρομακτικό εγχείρημα έκανε ο φωτορεπόρτερ Άντονι Κάρεν. Διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν και κατάφερε να αποτυπώσει μέσα από τις φωτογραφίες του την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αμερική.

Τα 3 «κ» προκαλούν τρόμο στο άκουσμα τους και έχουν συνδεθεί με τη βία και το αίμα. Παρόλο που η οργάνωση υπάρχει εδώ και έναν αιώνα, δεν έχει καταφέρει να εξαλειφθεί από τις γειτονιές της Αμερικής και συνεχίζει να παίρνει τιτάνιες διαστάσεις σπέρνοντας τον τρόμο σε οτιδήποτε θεωρεί «μη φυσιολογικό».

Για

την ιστορία, η Κου Κλουξ Κλαν εικάζεται ότι ιδρύθηκε για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου 1865 στο Πουλάσκι του Τενεσί από έξι βετεράνους των Ομόσπονδων Πολιτειών. Η δράση της διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1870. Το 1915, στο όρος Στόουν στην Ατλάντα δημιουργήθηκε μία δεύτερη οργάνωση υπό τον ιεροκήρυκα Γουίλιαμ Τζόζεφ Σίμονς η οποία έφθασε στην ακμή της τη δεκαετία του 1920 και τα μέλη της ανέρχονταν σε 4.000.000. Στη νεότερη ιστορία της η ΚΚΚ έχει χιλιάδες μέλη και έχει διεισδύσει για τα καλά στην Αμερική.

Η οργάνωση υποστηρίζει το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών, καλλιεργεί τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία.

Ο τρόπος προσέγγισης της στα θέματα δεν είναι διόλου δημοκρατικός μιας και η οργάνωση χειρίζεται τις καταστάσεις με φασιστικό τρόπο επιβάλλοντας με το έτσι θέλω τα πιστεύω της.

Όσο αναφορά τις φωτογραφίες, ο φωτορεπόρτερ άρχισε να προσεγγίζει τα μέλη της οργάνωσης μέσω ίντερνετ. Εν συνεχεία τα έπαιρνε τηλέφωνο και τους έστελνε email. Το 2005 πήγε να φωτογραφίσει μία εκδήλωση της ΚΚΚ και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών της. Έκτοτε τους φωτογραφίζει καθημερινά.

Έκανε ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο ονόμασε «Μία ημέρα στη ζωή της Κου Κλουξ Κλαν».

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο γιός ενός «αυτοκρατορικού μάγου» (μέλος ΚΚΚ) στη Νότια Καρολίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα