Τα σχέδια νόμου για το αντιρατσιστικό – Κατέθεσαν την πρότασή τους ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται από την Πέμπτη το πρωί η πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Παράλληλα σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό ετοιμάζει και η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία τρίτη πρόταση. Η πρόταση νόμου της ΝΔ

θα περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος αλλά και σκληρότερες ποινές για ρατσιστικές επιθέσεις.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση [Δείτε ΕΔΩ την αιτιολογική έκθεση] «οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού την πρόταση νόμου “καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” προκειμένου αυτή να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα μετά την οποία προέκυψε ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την κατάθεση του σχετικού αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε προετοιμάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς είχε κάνει θεαματική στροφή στο θέμα αυτό, όταν ζητούσε να προωθηθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς επρόκειτο ουσιαστικά για το ίδιο πλαίσιο, που είχαν διαμορφώσει παλαιότερα υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και το οποίο είχε απορρίψει η Κουμουνδούρου. Η στροφή που επιχείρησε η ηγεσία τις τελευταίες εβδομάδες και μάλιστα με δυναμικές τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν και πολλοί απέδωσαν τη νέα αυτή τακτική στην προσπάθεια να προκληθεί κρίση στο κυβερνητικό σχήμα και να εκτεθεί ακόμη περισσότερο η ΝΔ ως προς τη στάση της έναντι της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόταση νόμου

Keywords
Τυχαία Θέματα