Τα πιο hot right now σημεία της Νέα Υόρκης

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα και μπορεί αύριο να κερδίσεις ένα ταξίδι για τη Νέα Υόρκη, μάθε ποια είναι τα hot spots της της πόλης αυτή την περίοδο.  

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται, μερικές φορές είναι δύσκολο να μαθαίνει κανείς τις νέες τάσεις και όλα τα καινούρια hot spots . Αλλά όταν κάνει ρεπορτάζ το Time, απλά το εμπιστεύεσαι.

The High Line
Το High Line χτίστηκε τη δεκαετία του 1930, έχει ύψος περίπου 10μ. και χρησιμοποιήθηκε για την διέλευση των τρένων μακριά από τους δρόμους της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής του Μανχάταν. Η λειτουργία του σταμάτησε το 1980 και το 1999 κινδύνεψε να κατεδαφιστεί. Τότε σχηματίστηκε η οργάνωση Friends of the High Line που  κατάφερε να διασώσει το ιστορικό αυτό κτίσμα και να το μετατρέψει σε ένα κομψότατο υπερυψωμένο πάρκο. Τον Ιούνιο που μας πέρασε άνοιξε η  δεύτερη φάση του High Line. Με gourmet καντίνες και έργα τέχνης σκορπισμένα παντού κατά μήκος του, ο καταπράσινος αυτός πεζόδρομος (συνολικού κόστους 108 εκατ. ευρώ) πλέον καλύπτει την απόσταση από το Meatpacking District μέχρι τη West 30th Street περνώντας στο διάβα του σημαντικές γκαλερί του West Chelsea και αριστουργηματικά κτήρια γνωστών αρχιτεκτόνων όπως ο Φρανκ Γκέρι και ο Ζαν Νουβέλ.

Hotel Williamsburg
Μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές ειδήσεις είναι το opening του Hotel Williamsburg. Διαθέτει 64 δωμάτια, 12μετρη πισίνα στον πίσω κήπο και εστιατόριο 100 θέσεων,  στο οποίο ηγείται ο chef Andrés Julian Grundy (μαθητής του Joël Robuchon). Τέλος, κατάφερε να αποκτήσει και τη δικιά του μπύρα με την υπογραφή της Brooklyn Brewery. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από $199 (141€) τη βραδιά.

New Museum
Αν το Lower East Side είναι το κέντρο της σύγχρονης τέχνης της Νέας Υόρκης, τότε το New Museum είναι σίγουρα το δημιουργικό αρχηγείο. Έχει κλείσει πλέον και επισήμως το τρίτο χρόνο λειτουργίας του και σε αντίθεση με άλλα τρίχρονα, αντί να αρχίζει τώρα να κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα, κάνει άλματα στο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Μη σας νοιάζει αν χάσατε το κλασικό Block Party που έγινε φέτος στις 23 Ιουλίου, σε ένα χώρο σαν αυτό γίνεται συνεχώς κάτι το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση με το όνομα “Ostalgia” η οποία αποτελείται από έργα 50 καλλιτεχνών από το πρώην σοβιετικό μπλοκ.

America 2.0
Με τόσους ουρανοξύστες και πολύβουες λεωφόρους είναι εύκολο μερικές φορές να ξεχάσει κανείς ότι το Μανχάταν είναι ένα νησί. Έτσι μπορεί κανείς να το περιηγηθεί πάνω σε μία σκούνα του 19ου αιώνα. Το πρόγραμμα America 2.0 σάς δίνει αυτήν την ευκαιρία προσφέροντας μία ρέπλικα σκούνας του 19ου αιώνα μήκους 32μ. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ πρωινής κρουαζιέρας μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και το νησί Έλις ή την ίδια διαδρομή αλλά σε πιο ρομαντικό mood το βράδυ με ένα μπουκάλι σαμπάνια.

Café de la Esquina
Η λάτιν μόδα περνάει ακόμα άνθιση στη

Keywords
Τυχαία Θέματα