Τα κατηγορητήρια των 21 συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν οι ανακριτές

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν την ογκώδη δικογραφία ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν , στο πλαίσιο της κατηγορίας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς ετοιμάζουν τις κατηγορίες που θα απαγγείλουν στους 5 βουλευτές και τα 16 μέλη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στόχος των ανακριτών είναι οι κατηγορίες να απεικονίζουν το

ρόλο που είχε κάθε ένας από τους κατηγορούμενους σε όλες τις εγκληματικές δράσεις που φέρεται να έχει κάνει το εθνικιστικό κόμμα με προεξάρχουσες, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονίες δύο αλλοδαπών και τους ξυλοδαρμούς αγνώστου αριθμού αλλοδαπών και την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο πέραμα.

Οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασσιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου. Την Τετάρτη θα απολογηθούν τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη καθώς και οι 3 γυναίκες που συνελήφθησαν σήμερα. Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστεί και η απολογία του έκτου κατηγορούμενου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα ενώ 12 άτομα σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα διαφεύγουν της σύλληψης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα