Τα δύο αδέρφια που ένωσαν τις τέχνες τους και χώρεσαν ιστορία 4.000 χρόνων σε μια εφαρμοφή

18:02 3/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Το «Greece: History and Culture» είναι μια εφαρμογή που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και περιέχει μέσα της την ελληνική ιστορία 4.000 και πλέον χρόνων, που έχει αυτή τη στιγμή downloads σε περίπου 60 χώρες παγκοσμίως με 2.99 δολάρια. Πίσω από αυτή την εφαρμογή βρίσκονται δύο αδέλφια από τη Φθιώτιδα που ένωσαν τις γνώσεις τους για να τη φέρουν εις πέρας: αρχαιολόγος ο ένας, προγραμματιστής ο άλλος.

Ο αρχαιολόγος Δημήτρης Βούλγαρης και ο προγραμματιστής

Τάσος Βούλγαρης είναι δύο αδέλφια από τον Αχινό Φθιώτιδας που ξόδεψαν άπειρες ώρες και μεράκι για να φτιάξουν δύσκολους στον προγραμματισμό, αλλά εύχρηστους και πρακτικούς στο χρήστη, κόμβους πληροφοριών για την ελληνική ιστορία.

Στη συνέντευξή τους στο Θανάση Χαράμη που δημοσιεύεται στη στήλη ΚΕΙΜΕΝΑ του Lifo.gr μιλούν για την εφαρμογή τη μέχρι τώρα πορεία της.

- Καταρχήν θέλουμε να μάθουμε νούμερα και να δούμε κατά πόσον είναι επιτυχημένο αυτό το app, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο promo και με θεματολογία που σίγουρα δεν θα έπαιζε στα εμπορικά φαβορί.

- Τα νούμερα που μπορώ να σου δώσω είναι πως τα "κατεβάσματα" ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα έχουμε πλέον downloads από πάνω από 60 χώρες ενώ η εφαρμογή έχει κάνει και δύο πρωτιές στο chart του ελληνικού Αpp Store. Aυτό που πραγματικά μας χαροποίησε ήταν όταν ενημερωθήκαμε πως τρία Αμερικανικά Πανεπιστήμια κατέβασαν μαζικά εκατοντάδες φορές την εφαρμογή και την χρησιμοποιούν σαν συμπληρωματικό εργαλείο διδασκαλίας. Επιτυχία πάντως για εμάς εξακολουθούν να είναι τα πολλά ειλικρινή κολακευτικά σχόλια που παίρνει η εφαρμογή και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουμε.

- Που κυμαίνονται τα περισσότερα θετικά σχόλια και από που προέρχονται;

- Κυρίως από το εξωτερικό. Υπάρχουν και πολλά από Ελλάδα αλλά η εφαρμογή, δεδομένου ότι είναι στα αγγλικά γνωρίζει μεγαλύτερη επιτυχία στο κοινό το οποίο θέλαμε εξαρχής να απευθυνθούμε, αυτό του εξωτερικού. Η αίσθηση που μας αφήνουν τα σχόλια των χρηστών είναι αυτή ακριβώς που θέλαμε να επιτύχουμε. Να μπορεί κάποιος να έχει στη τσέπη του έναν οδηγό για τη χώρα μας που όμως δεν θα είναι τουριστικός και δεν θα περιορίζεται σε τυπικές ξεναγήσεις αλλά θα λειτουργεί πολυεπίπεδα και θα επιτρέπει στον χρήστη μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας να αποκτήσει ineraction με τις πληροφορίες. Νομίζω πως σε οποιονδήποτε τουρίστα που θα επισκεφτεί τη χώρα ή ακόμη και στους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, που πιστέψτε με είναι πολλοί περισσότεροι απ ότι πιστεύουμε, το app αποτελεί ένα πολύ έξυπνο εργαλείο. Σου επιτρέπει την πρόσβαση σε 100% ακριβή στοιχεία και πληροφορίες, χρίς όμως να έχει κουραστικό ύφος με υπερβολικές λεπτομέρειες και δασκαλίστικο ύφος.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: Lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα