Τα ανοιχτά μέτωπα του 2014 – Τι φοβάται και τι περιμένει η κυβέρνηση

11:48 1/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Έτος ανατροπών και καθοριστικών αλλαγών φαίνεται πως θα είναι το 2014 για το μέλλον της χώρας.

Περί τις αρχές Απριλίου αναμένεται η εξόχως κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η οποια εφόσον αποφασισθεί θα ολοκληρωθεί κοντά στον Σεπτέμβριο του 2014.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου, ενώ σίγουρα η συμφωνία που θα επιτευχθεί αναμένεται να συνοδευτεί με νέα μέτρα λιτότητας. Ήδη και μόνο

τα ψηφισθέντα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα, θα εντείνουν την οικονομική πίεση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού και προφανώς την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Βασικός πυλώνας του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η επιστροφή στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, έστω και μερικώς, ως δοκιμή για την αποφυγή του νέου Μνημονίου, ενώ η άσκηση της προεδρίας της ΕΕ συμβάλλει, ώστε οι εταίροι να έχουν σοβαρά υπόψη τους την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Εντός του νέου έτους, άλλωστε, αναμένεται και η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, όπως και για πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για διαφθορά, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Τάσος Μαντέλης, ενώ οι αποκαλύψεις Κάντα ελπίζεται, έστω και με δυσκολία, ότι θα οδηγήσουν τις δικαστικές αρχές και σε πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες από τους εξοπλισμούς.

Το 2014 περιλαμβάνει δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τις ευρωεκλογές να είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και την βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

Τ'ελος, τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 5 Φεβρουαρίου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα