Τα Kerbals μπαίνουν στα σχολεία – Έτσι τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για την φυσική

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το Kerbaledu, η εκπαιδευτική πλευρά του προγράμματος Kerbal Space που θα αρχίσει να ενσωματώνεται στον οδηγό σπουδών των σχολίων του εξωτερικού.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δείχνει παίχτες να προσπαθούν να κατασκευάσουν διαστημικά αεροσκάφη, στη προσπάθειά τους να κατακτήσουν το τίτλο Green Kerbals στο διάστημα, μέρος τίτλου

του προγράμματος Kerbal Space.

Για να μπορέσει ένας παίχτης να κρατήσει εν ζωή τα Kerbals του μέσα στο διάστημα θα πρέπει να λάβει υπόψιν του συστήματα προώθησης , αεροδυναμικές σχεδίασης, προωθητήρες, παραγωγές ενέργειας, δυνατότητες σχεδίασης και ταξίδια μετ'επιστροφής. Σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια δυσλειτουργία, τότε ο παίχτης θα δει τα Kerbals του να χάνονται στο διάστημα ή να καταστρέφονται από ένα πύραυλο.

Το Kerbaledu βλέπει, λοιπόν,τον υπεύθυνο ανάπτυξης του παιχνιδιού, Σκουάντ, να συνεργάζεται με το TeacherGaming, την εταιρία που εργάζεται με τη MinerCraft, ώστε να υιοθετήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στις αίθουσες διδασκαλίας με το τίτλο MinerCraftEdu. Το πρώτο εγχείρημα συζητήθηκε για τον Οκτώβριο του 2013, όμως μόνο σε 50 σχολεία εφαρμόστηκε. Τώρα πλέον ανακοινώθηκε επίσημα ώστε να ενσωματωθεί μέσα στο πρόγραμμα σπουδών.

Όπως ο ίδιος ο Σκουάντ αναφέρει:«Η σχολική έκδοση του παιχνιδιού αυτού θα βοηθήσει το πρόγραμμα KerbalSpace να βελτιώσει την αξιοκρατία ανάμεσα στους καθηγητές και τους μαθητές μέσα στη τάξη».

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο, όπως τα συστήματα για τη σύγκριση δεδομένων και η σύλληψη και ανάλυση των δεδομένων. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να επιλύσει κάποια τεχνικά προβλήματα. Παρ'όλα αυτά, ορισμένοι δάσκαλοι που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα, το αγοράζουν σε μειωμένη τιμή , ακόμα και αν βρίσκεται σε πρωταρχική φάση, προκειμένου να το εφαρμόσουν στις αίθουσες τους.

Η υπεύθυνη οργάνωσης της εταιρίας TeacherGaming, Σαντέρι Κιβίστο, δηλώνει : «Η ματιά μας στην εκπαίδευση γενικότερα είναι ότι με το συγκεκριμένο παιχνίδι,Kerbal,οι μαθητές δεν μαθαίνουν μόνο βασικούς νόμους του Νιούτον, αλλά μαθαίνουν βασικές έννοιες. Επίσης μέσα από το παιχνίδι αυτό τους κεντρίζεται το ενδιαφέρον πάνω σε αυτό τον τομέα της φυσικής επιστήμης».

Keywords
Τυχαία Θέματα