Τα 75 χρόνια ζωής γιόρτασε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Εβδομήντα πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και γιόρτασε τα γενέθλιά της απόψε με εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης η πρώην πρόεδρος της Βουλής και ακαδημαϊκός, Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, ενώ τιμήθηκε και η εκδότρια της αρχαιότερης εφημερίδας «Σίφνος» που κυκλοφορεί από το 1880.

Το «παρών» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,

ο οποίος επέδωσε δίπλωμα τιμής της Ένωσης στην κ. Ψαρούδα- Μπενάκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον επαρχιακό Τύπο, καθώς «είναι το μέσο με το οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επικοινωνεί με τις ρίζες του και προσκαλείται να συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια της περιφέρειας για να ξαναβρεί ο τόπος την ανάπτυξη και την πρόοδό του».

Η κ. Ψαρούδα- Μπενάκη αφού παρέλαβε το δίπλωμα τιμής μίλησε για τη «Συμβολή του περιοδικού Τύπου στον Πολιτισμό και την ανάπτυξη». «Κύριο χαρακτηριστικό του περιοδικού τύπου είναι ότι απευθύνεται σε στοχευμένο και επιλεγμένο κοινό και για το λόγο αυτό είναι σε θέση να δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στους αναγνώστες και τους εκδότες, αλλά και τους αναγνώστες μεταξύ τους», επισήμανε.

Ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, απένειμε αργυρό μετάλλιο στην αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδας «Σίφνος» (με έτος ίδρυσης 1880) και την εκδότριά της, Ουρανία Καλογήρου. «Η εφημερίδα αυτή εκφράζει τη συνέχεια και εκείνα τα στοιχεία της δυναμικότητας και της προοπτικής που έχει η πατρίδα μας , των Ελλήνων που προσπαθούν, που πετυχαίνουν σε μια εποχή που οι φωνές της μιζέριας ακούγονται δυνατά και πρέπει να τις πολεμήσουμε. Να αναδείξουμε την προσπάθεια, να αναδείξουμε ότι τώρα μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά τα οποία χρειαζόμαστε για να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, Κωνσταντίνος Καλύβας, επιχείρησε αναδρομή στην ιστορία της Ένωσης, που περιλαμβάνει ως μέλη 250 έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος την εποχή της κρίσης: το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ «που μετά το κούρεμα χαροπαλεύει, την κατάργηση του επιδοτούμενου ταχυδρομικού τέλους που "γονάτισε" τα διακινούμενα ταχυδρομικά έντυπα και την πτώση των διαφημιστικών εσόδων».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασίλης Καπερνάρος και Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα