Σύσκεψη για τη στάση του στο ραντεβού με Σαμαρά έχει σήμερα ο Βενιζέλος

Ευρεία σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες θα έχει στις 7 το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί ενόψει της αυριανής συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Στη συνάντηση

θα χαραχθεί η «γραμμή» που θα τηρήσει αύριο ο κ. Βενιζέλος στο τε-α-τετ με τον Πρωθυπουργό και θα εξεταστούν όλα τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν με την τρόικα, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, τα περιθώρια υπαναχωρήσεων και οι κόκκινες γραμμές.

Ο Ευ. Βενιζέλος με συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής επιμένει στη θέση του «όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα κανονικό κράτος, στην υπηρεσία του πολίτη και σε µια αγορά που λειτουργεί µε διαφάνεια υπέρ του καταναλωτή, ναι στα μέτρα προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ναι στη σταδιακή αποκατάσταση αδικιών µέσω της αξιοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος που πετύχαμε». Διατυπώνει δε την εκτίμηση ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «κινούμενες στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, μετέχουν ενεργά στην επεξεργασία των σχετικών νομοθετημάτων κι έτσι ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση µε την τρόικα και τους πολιτικούς προϊσταμένους της, γιατί η κυβέρνηση βασίζεται στην εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας και τιμά την εμπιστοσύνη αυτή».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες δείχνουν το κόμμα να συνθλίβεται και αρκετοί προβλέπουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα επιδιώξει αντεπίθεση. «Οι δημοσκοπήσεις δεν μας ευχαριστούν, αλλά -αλήθεια- ποιον ευχαριστούν άραγε ως γενική τάση και ανεξάρτητα από την τεχνική τεκμηρίωση και την ποιότητα κάθε μιάς από αυτές;» λέει το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η Χ. Τρικούπη διαψεύδει δημοσιεύματα (Realnews) που θέλουν τον κ. Βενιζέλο να σκληραίνει τη στάση του σε πλειστηριασμούς-ομαδικές απολύσεις, λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. «Αν κριτήριο του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ήταν η δημοσκοπική προστασία του κόμματος και η αποφυγή του εκλογικού κόστους, δεν θα υπήρχε σήμερα μια Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα υπήρχε ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προστασία των καταθέσεων, δεν θα αναλάμβανε ο Ευ. Βενιζέλος την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά θα «προστάτευε» τη δημοφιλία του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα ζέοντα θέματα προστασίας της πρώτης κατοικίας και ομαδικών απολύσεων, παραπέμπει στην προγραμματική συμφωνία και στις ταυτόσημες δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα