Σύροι αντάρτες «απελευθέρωσαν» χωριό και ανάγκασαν χριστιανούς να εξισλαμιστούν [εικόνες]

12:42 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Τι συμβαίνει όταν ένα ιστορικό χωριό, όπου οι κάτοικοί του μιλούν μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και της Μέσης Ανατολής, βρίσκεται στα χέρια φανατικών ισλαμιστών;

Τα αραμαϊκά είναι μία παλιά διάλεκτος του εβραϊκού κόσμου ταυτισμένη στη σύγχρονη εποχή με τον Ιησού, ο οποίος μιλούσε την συγκεκριμένη διάλεκτο ιδιαίτερα την ώρα του μαρτυρίου του.

Το χωριό Μαάλουλα στη Συρία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ ανταρτών φανατικών ισλαμιστών που είχαν στις τάξεις τους μέλη της Αλ-Κάιντα και κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ. Οι δηλώσεις των χωρικών, οι οποίοι ως επί το πλείστον

ήταν χριστιανοί σοκάρουν.

Οι κάτοικοι του χωριού υποστήριξαν πως οι αντάρτες του απείλησαν με θάνατο αν δεν άλλαζαν την πίστη τους από τον χριστιανισμό στον ισλαμισμό. Μάλιστα ένας μόνιμος κάτοικος του χωριού τους άκουσε να φωνάζουν τη φράση «ο Θεός είναι μεγάλος» εν μέσω πυροβολισμών. Ο κάτοικος παράλληλα υποστήριξε ότι πολλοί σκοτώθηκαν και πως κάποιες χριστιανικές εκκλησίες βεβηλώθηκαν.

Συγκλονιστική ακόμα είναι η μαρτυρία ενός άλλου κατοίκου που έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού του Μεσαίωνα και του ιερού πολέμου. Οι αντάρτες, σύμφωνα με την μαρτυρία του χωρικού «άρπαξαν» πέντε κατοίκους και τους απείλησαν ως εξής: «είτε γίνεστε μουσουλμάνοι, είτε σας αποκεφαλίζουμε».

Η κυβέρνηση της Συρίας παραδέχεται το «χάος» που δημιούργησαν οι αντάρτες στην Μαάλουλα, αλλά επισημαίνει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν εκ νέου το χωριό υπό τον έλεγχο και την προστασία τους.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα