Συνέδριο τον Απρίλιο αποφάσισαν στο ΣΥΡΙΖΑ – Ομαδική ψυχοθεραπεία ενόψει δύσκολων ψηφοφοριών

Συνέδριο τον Απρίλιο αποφάσισαν στο ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισαν έτσι ένα Σαββατοκύριακο πολιτικής ψυχοθεραπείας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που εκτόνωσαν έτσι την πολιτική γκρίνια που επικρατεί στο κόμμα ενόψει των δύσκολων νομοθετημάτων που θα έρθουν προς ψήφιση στη βουλή.

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε η πλειοψηφία, βάσει της οποίας αποφαίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου μέσα στον Απρίλιο,

ενώ αποφασίστηκε και ο πολιτικός διάλογος με τον ελληνικό λαό, που “θα δώσει την απάντηση στα σενάρια που κατασκεύασαν και προέβαλαν διάφορα κέντρα το τελευταίο διάστημα περί πολιτικών συμμαχιών και οικουμενικών κυβερνήσεων” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, που έλαβε την έγκριση των μελών.

Το κλίμα που πάντως επικρατούσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν υποτονικό. Χαρακτηριστικό ήταν ότι τα μέλη του κεντρικού οργάνου μιλούσαν μπροστά σε άδειες καρέκλες, ενώ η πραγματική ζύμωση συνέβαινε έξω στους χώρους του φουαγιέ, όπου ήταν έκδηλη η αγωνία των κομματικών στελεχών για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε προ των ευθυνών τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι μετά το φιάσκο της συναίνεσης, αυτοί θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, ειδικά σε θέματα-φωτιά όπως το ασφαλιστικό.

Στο συνέδριο μετά από αρκετο καιρό πολιτικής απραξίας έδειξε να επιστρέφει η ομάδα των «53» που είχαν ισχυρή εσωκομματική επιρροή. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του βουλευτή Χριστόφορου Παπαδόπουλου, θεωρητικού επικεφαλής της κίνησης, που είπε ότι κυβέρνηση της αριστεράς με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους δεν μπορεί να πάει μακριά, ενώ σχολιάζοντας το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης ανέφερε πως "το βασικό υστέρημα που έχουμε είναι η απουσία ενός συνεκτικού πολιτικού λόγου που να εξηγεί τι κάνουμε,ποιοι είναι οι αντίπαλοι, οι παγίδες και η πολιτική μας γραμμή”.

Η κυβέρνηση ξεκινά πάντως μια σχετικά ήρεμη εβδομάδα με γεμάτο πάντως κοινοβουλευτικό έργο που περιλαμβάνει την ψήφιση των προαπαιτουμένων την Τρίτη το βράδυ, αλλά και το νομοθέτημα που αφορά στο σύμφωνο συμβίωσης. Τα δύσκολα άλλωστε, (ασφαλισιτκό, φορολογία αγροτών, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο) μετατέθηκαν για μετά τα Χριστούγεννα…

The post Συνέδριο τον Απρίλιο αποφάσισαν στο ΣΥΡΙΖΑ – Ομαδική ψυχοθεραπεία ενόψει δύσκολων ψηφοφοριών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα