Συμβαίνει τώρα- Μετωπική Βενιζέλου-Τσίπρα!

Σε πολύ υψηλούς τόνους και με οξύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξελίχθηκε η κοινοβουλευτική συζήτηση με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο.

Πρώτος ανέβηκε

στο βήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να μας πει την άποψή του δημόσιο και όχι στο facebook» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε « συνωμοσία της σιωπής και της συγκάλυψης» από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τα οποία χαρακτήρισε «λαγούς της εξαθλίωσης των πολιτών».

Σχολιάζοντας την άρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο αίτημα για σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Τσίπρας τόνισε: πως «η άρνηση της πρότασης και η θριαμβολογία σας είναι από φόβο που σας κάνει να φυγομαχείτε. Ο φόβος σας έδωσε την εκλογική νίκη θα σας οδηγήσει όμως και σε πρωτοφανή ήττα. Ο κόσμος δεν έχει τίποτε άλλο να φοβηθεί, αναζητά την ελπίδα, εσείς όμως θα μείνετε με τον φόβο. Υπό κανονικές συνθήκες πρώτοι θα έπρεπε να ζητάτε εσείς και ο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου την εξεταστική».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως πρέπει να απαντηθεί κάποτε το γιατί η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο της κρίσης ενώ τόνισε πως η πρόταση του κόμματός του δεν συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής «γιατί δεν έχει να κάνει με το παρελθόν αλλά με το παρόν και το μέλλον. Αυτό που ζητούμε να εξεταστεί δεν είναι το λάθος του παρελθόντος αλλά το διαρκές έγκλημα. Συνεχίζετε την εγκληματική πολιτική».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία απόφαση του Eurogroup χαρακτηρίζοντάς την «γκρίζα από ένα συμβιβασμό της Μέρκελ και της Λαγκαρντ. Από αυτό τον συμβιβασμό και την παγκόσμια συζήτηση απουσιάζατε, σας βγάλανε από το τραπέζι και ήρθατε στην Ελλάδα θριαμβολογώντας. Θριαμβολογείτε ότι η Ελλάδα κέρδισε μάχη. Ο Σαμαράς θριαμβολογεί στο διαδίκτυο και όχι εδώ. Ας αφήσει το facebook και ας έρθει εδώ. Με την στάση σας υπονομεύετε το συμφέρον της χώρας. Επιχειρείτε να κρατηθείτε στις θέσεις σας αλλά η 13 Δεκεμβρίου είναι κοντά και τότε θα δούμε τι έχει γίνει. Τα 3 κόμματα είστε οι τελευταίοι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ στερώντας ανάσες από τους Έλληνες πολίτες».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των heads funds και των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εκείνον προσωπικά. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «φωνή του παρελθόντος» η οποία έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει τον εθνικό διχασμό.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «εξ αντικειμένου ομερτά με τα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας» ενώ κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να υπονομεύει το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «τσαμπουκάδες προς τους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δεν χωράνε γιατί μπ

Keywords
Τυχαία Θέματα