Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση της Αλ Κάιντα στην Κένυα- 39 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

Τριάντα εννέα νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ήταν ο απολογισμός της χθεσινής ένοπλης τρομοκρατικής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι τέσσερα από τα θύματα ήταν, δύο Γάλλοι και δύο Καναδοί, μεταξύ των οποίων ήταν και μία γυναίκα διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν τραυματιστεί.

Την ευθύνη της

επίθεσης ανέλαβε μέσω ανάρτησης στο twitter, η σομαλική οργάνωση Αλ Σαμπάμ, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

«Οι μουτζαχεντίν διείσδυσαν σήμερα κατά το μεσημέρι στο Γουέστγκεϊτ. Σκότωσαν πάνω από 100 Κενυάτες άπιστους και η μάχη συνεχίζεται. Για μεγάλο διάστημα διεξαγάγαμε πόλεμο ενατνίον των Κενυατών στη δική μας γη, τώρα έχει έρθει η ώρα να μεταφέρουμε το πεδίο της μάχης, να φέρουμε τον πόλεμο στη δική τους γη», ανέφερε η ανάρτηση των τρομοκρατών μεταξύ άλλων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν να επιτελέσουν ένα λεπτό έργο, με κύρια προτεραιότητα τη διασφάλιση της ζωής των ομήρων, ενέφερ ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε μετέπειτα οργάνωση αναφέρει ότι «δεν θα υπάρξει απολύτως καμία διαπραγμάτευση με τις αρχές της Κένυας. Έχουν περάσει 10 ώρες και οι Μουτζαχεντίν κρατούν ακόμα δυνατά στο εμπορικό Γουέστγκεϊτ. Κρατούν ακόμα το έδαφος».

Η ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο αποτελεί τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα, μετά την βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι το 1998, όπου τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

1 από 15 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα