Σβόμποντα: Νίκη της ελληνικής προεδρίας θα είναι η κατάργηση της Τρόικας

12:44 8/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Με σκληρές δηλώσεις εναντίον της τρόικας «καλωσορίζει» ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ.

Ο κ. Σβόμποντα, συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει - γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. Αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αξίες. Απαιτούμε η Τρόικα και οι καταστροφικές πολιτικές της να εξαφανιστούν και η Κομισιόν

να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του ζητά να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να δει από πρώτο χέρι τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα. «Η βάναυση λιτότητα που επιβλήθηκε από την τρόικα, έχει ρίξει τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχιας» συμπληρώνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Ο κ. Σβόμποντα, καλεί, τέλος, την ελληνική προεδρία να τονίσει την αποτυχία των τροϊκανών σε αντίθεση με το "θαύμα" της λιτότητας στο οποίο ορισμένοι ηγέτες εξακολουθούν να πιστεύουν. «Αν οι τρόικα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας, αυτό θα είναι μια πραγματική νίκη. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» καταλήγει ο Σβόμποντα στο δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα