Στυλ: Θέλεις να μοιάσεις στους stars;

Χαζεύαμε φωτογραφίες των σταρ από τις Κάννες και σχολιάζαμε. Ο Πέτρος Κωστόπουλος τα έγραψε…

Χάζευα τις φωτογραφίες διάφορων σταρ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στις Κάννες. Είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο άρθρο σε ένα παλιότερο GQ, από μια στυλίστρια του Hollywood, ότι οι πιο πολλοί stars, ειδικά οι άντρες, δεν έχουν καμιά αίσθηση του στυλ,

γιατί κάνουν πόλεμο καμιά φορά όταν ο ρόλος επιβάλλει να ντυθούν σωστά και μοντέρνα. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα.

Αν θα ήθελες να ντυθείς σαν σταρ άστο καλύτερα – εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αν οι γυναίκες έχουν βρει πολλά role model στη σόου μπιζ (με πρώτη τη Madonna, τη Sarah Jessica Parker και το υπόλοιπο καστ του “Sex and the City”, την Gwyneth Paltrow και λιγάκι την Jennifer Aniston), στους άντρες αυτό δεν υπάρχει. Λένε ότι καλά, ο καθένας στο είδος του βέβαια, ντύνονται συνήθως ο νέος Ryan Gosling, ο Justin Timberlake και ο γοητευτικός μυτόγκας Adrien Brody.

Αν καλοκοιτάξεις τις φωτογραφίες που σου παραθέτουμε ίσως ο χειρότερος να είναι ο Benicio Del Toro. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε έναν άντρα από ένα σακάκι που είναι κάνα δύο νούμερα μεγαλύτερο στο μέγεθος και που στο στήθος σακουλιάζει. Άσε που φαίνεται ότι τα μανίκια, πέρα από μακριά σαν του συγχωρεμένου, είναι και φαρδιά, σαν και αυτά που φοράνε οι πλασιέ στην Αϊόβα. Το ίδιο και το πουκάμισό του…

Στο φτερό περνάει ο Gerard Butler με γιακά δύο υφασμάτων, μιας και αν μη τι άλλο, αδυνάτισε λιγάκι και μπορεί να φοράει στενό κοστούμι. Τώρα το πουκάμισο είναι μάλλον για παραλία και όχι για κοστούμι, για αυτό και στέκεται άκομψα.

Ο πιο καλός σε στυλ (και όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι υποκειμενικό) είναι ο Sean Penn. Σωστό κοστούμι, σωστή γραβάτα, σωστό πουκάμισο, σωστό ξεκούμπωτο απάνω. Απλά η φωτογραφία αυτή εμπεριέχει μια μεγάλη αστοχία, αντιστυλιστική: ποτέ δεν κουμπώνεις και τα δύο κουμπιά σε ένα δίκουμπο σακάκι. Κουμπώνεις πάντα το πάνω.

Πολύ ωραίος είναι και Brad Pitt με το tuxedo. Είναι ωραίο το παλικάρι (στα 50 του!!), αλλά το άψογο tuxedo που έρχεται σε κόντρα με τα μούσια και το μαλλί, του δίνει και ένα πάρα πολύ ωραίο στυλ. Τώρα διαφωνώ με το σατέν ζωνάρι, αλλά δυστυχώς η Angelina δεν έντυσε εμένα. Από ότι λένε αυτή είναι η στυλίστριά του. Ωραίο και άνετο είναι επίσης που κρατάει κάμερα για να φωτογραφίζει και αυτός, αυτούς που τον φωτογραφίζουν. Ενώ πολύ σωστά είναι και τα «πιλοτικά» γυαλιά που φοράει – και αυτά είναι στη κόντρα με το tuxedo.

Μαύρο χάλι μου φαίνεται το σύνολο του Bruce Willis. Σαν γκαρσόνι είναι ντυμένος. Το παντελόνι κάνει κάνα δύο δίπλες κάτω και μέσα στο σακάκι μπορεί να βάλει και την κόρη του, αν τύχει και πιάσει κρύο. Ο Bruce δεν έχει ποτέ στυλ, είτε φοράει τζιν, είτε t-shirt, είτε κοστούμι. Είναι μονίμως σαν τσοπανογιάπης! Ακόμα και τα παπούτσια του είναι χέσε μέσα.

Καλό στυλάκι έχει και ο Matthew McConaughey. Κουλαριστό, πρωινό, με σωστό στενό chino, σωστά παπούτσια και με πολύ καλό συνδυασμό χρωμάτων ανάμεσα στο μπεζοκαφέ παντελόνι,

Keywords
Τυχαία Θέματα