Στους «16» του Κυπέλλου οι δύο «αιώνιοι» μαζί με ΠΑΟΚ – Επιβεβαιώθηκε ο «θεσμός των εκπλήξεων» για τους «μικρούς»!

Με δύο νίκες («μέσα-έξω») καθάρισαν οι δύο «αιώνιοι» για τη Β' φάση του κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφονται στη μεταξύ τους αναμέτρηση και το μεγάλο ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που θα διεξαχθεί στη «Λεωφόρο» την Κυριακή.

Σε έναν «χορταστικό» από θέαμα και γκολ αγώνα που θύμισε σκορ πόλο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-3 του Φωκικού

στην Άμφισσα και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (5-1 το πρώτο παιχνίδι). Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Φουστέρ (16΄) , Βάις (23΄), Ολαϊτάν (25΄), Εντιγκά (33΄) και Παπασάββας (86΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Φράγκος (8΄), Ράντι (51΄) και Άλβαρεζ (76΄).

Στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων», η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» και σε συνδυασμό με το 2-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για τη Β΄φάση του Κυπέλλου...

Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ 0-1

Την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 στην Καρδίτσα της τοπικής Αναγέννησης, με γκολ του Ολίσε στο 68΄. Το ματς ήταν τυπική διαδικασία καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς.

Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 2-1

O Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γεώργιος Καμάρας», στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση του Κυπέλλου, και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, αφού στην πρώτη αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μίνγκας, που άνοιξε το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία» στο 50΄, ενώ στο 69΄ έδωσε την ασίστ στον Τσιλιγκίρη για το 2-0. Για τον Πλατανιά μείωσε ο Στόλερ στο 85΄.

Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 2-1 (1-4 στα πέναλτι)

Η Νίκη Βόλου προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησε 4-1 στα πέναλτι τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε λήξει με τους «πράσινους» νικητές με 2-1, σκορ με το οποίο η Νίκη είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στο Βόλο. Τα τέρματα του Πανθρακικού σημείωσαν οι Τζάνης (16΄) και Ιγκόρ (32΄), ενώ οι Θεσσαλοί μείωσαν με τον Ανιέτε στο 80΄.

Λεβαδειακός-Αστέρας Μαγούλας 3-2

Με «χρυσό» σκόρερ τον τερματοφύλακα Αλέξη Κασμερίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Μαγούλας πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Λεβαδειακού. Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 3-2 στον αγώνα ρεβάνς της Β΄ φάσης, αλλά ήταν η ομάδα της Β΄ Εθνικής που πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ορτέγκα (25΄), Ροτζέριο (47΄) και Μπούστο (86΄), ενώ για τον Αστέρα -εκτός του Κασμερίδη- σκόραρε στο 83΄ ο Νόνης.

Απόλλων Καλαμαριάς-Πανιώνιος 0-0

Στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε σήμερα ο Πανιώνιος, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχε λήξει 3-1 υπέρ του Πανιωνίου, και ως εκ τούτου οι «κυανέρυθροι» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αιγινιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Θύμα έκπληξης έπεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη αποκλείστηκε από την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη σημερινή εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αιγινιακό, κι ενώ το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0). Το γκολ για την ομάδα της Πιερίας, που έστειλε τον Αιγινιακό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σημείωσε ο Τσορλίνοφ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Βίλα στο 35ο λεπτό να αποχωρεί τραυματίας (τη θέση του πήρε ο Ντε Βινσέντι).

Αύριο διεξάγονται οι αγώνες:

Καλλονή-Πιερικός (14:30, Δημ. Γήπεδο Καλλονής) (2-1)

Χανιά-Αστέρας Τρίπολης (15:30, Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-0)

Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών (15:30, Δημ. Γήπεδο Βέροιας) (1-3)

Παναιτωλικός-Κασσιόπη (15:30, Γηπ. Παναιτωλικού) (1-0)

ΟΦΗ-Καλλιθέα (18:00, Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης») (1-0)

Ξάνθη-Ηρακλής (18:00, «SKODA Ξάνθη Αρένα») (0-1)

Αρης-Ολυμπιακός Βόλου (20:30, Γηπ. «Κλ. Βικελίδης») (0-1)

Ατρόμητος-Φωστήρας (20:30, Δημ. Γήπεδο Περιστερίου) (1-0)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα