Στον ρυθμό των Ρίχτερ η Κεφαλλονιά: 1328 μετασεισμοί μέσα σε μία μόνο εβδομάδα

12:40 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην πληγείσα από τον εγκέλαδο Κεφαλλονιά , καθώς ακόμα ένας σεισμός της τάξης των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Συνολικά από τη Δευτέρα, οπότε και σημειώθηκε ο πρώτος μεγάλος σεισμός των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα

με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έχουν σημειωθεί 1328 μετασεισμοί με μέγεθος από 3 βαθμούς και πάνω. Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια φοβούμενοι έναν μεγαλύτερο σεισμό. Το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", για ακόμη ένα βράδυ, γέμισε με σεισμοπαθείς που δεν έχουν που να μείνουν, ενώ οι σκηνές του στρατού, παρότι χθες τοποθετήθηκαν και δάπεδα, δεν προτιμούνται από τους πολίτες.

Την μετ' εμποδίων διεξάγονται οι αυτοψίες στα σπίτια από μηχανικούς και εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τους ελέγχους. Μέχρι στιγμής έχουν ελέγξει 2.400 σπίτια, τα 1.400 από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατοικήσιμα ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα