Στην «πυρά» οι ομοφυλόφιλοι για τους περισσότερους Ευρωπαίους [εικόνα]

17:53 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Πόσο προοδευτική είναι τελικά η Ευρώπη; Πόσο σέβεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς;

Το ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) παρουσιάζει τα αποτελέσματα μίας πανευρωπαϊκής έρευνας στην οποία εμφανίζεται πώς και πόσο κάθε χώρα σέβεται τα δικαιώματα των γκέι ανδρών και γυναικών.

Στην εν λόγω έρευνα λοιπόν, η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό αναφορικά με το πόσο σέβεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, me μόλις 28% ενώ τα πρωτεία στην ομοφοβία κρατάει η Ρωσία με 7%. Επίσης η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 8%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι γείτονες της Ρωσίας – εκτός του Αζερμπαϊτζάν – συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά στον σεβασμό των ομοφυλοφίλων και οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα και στο διπλάσιο. Στην γειτονική Φινλανδία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 47%, σχεδόν 5,5 φορές παραπάνω από την Ρωσία, στη Λευκορωσία 14% που και σε αυτή τη χώρα το ποσοστό είναι διπλάσιο, στην Ουκρανία 12% και της Γεωργία 21%.

Η νότια Ευρώπη δεν έχει και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σεβασμού στα ανατολικά με τους πιο προοδευτικούς κατοίκους να βρίσκονται στην Αλβανία με ποσοστό 38%. Ακολουθούν οι Έλληνες με 28%, οι Κύπριοι με 20%, οι Βούλγαροι με 18%, οι Τούρκοι με 14% και τελευταίοι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ με 13%.

Η γειτονική Ιταλία συγκεντρώνει ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, μόλις 19% ενώ ακόμα πιο χαμηλά είναι το Σαν Μαρίνο με 14% και το Μόνακο με 10%. Τα πράγματα αλλάζουν όσο πιο δυτικά πάει κανείς καθώς οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι βρίσκονται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με τα υψηλότερα ποσοστά, με το 65% των κατοίκων να σέβεται τους ομοφυλόφιλους, όπως επίσης και οι Σουηδοί που συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Οι Γάλλοι βρίσκονται λίγο πιο κάτω με 64% ενώ οι πιο προοδευτικές κοινωνίες της Ευρώπης όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 87% και το Βέλγιο με 67%.

Keywords
Τυχαία Θέματα