Στην Αθήνα δεν φτιάχνουν έναν ποδηλατόδρομο και στη Βρετανία έκαναν ειδική λωρίδα κυκλοφορίας για τις… πάπιες!

Μπορεί στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των δρόμων να είναι άθλιοι, οι οδηγοί να κάνουν μαγκιές και να πατούν τις λεωφορειολωρίδες συνεχώς εκτοπίζοντας όσους τους «κόβουν» τον δρόμο, υπάρχουν όμως και κάποιες χώρες που όχι μόνο μεριμνούν για όλους τους οδηγούς οχημάτων και ποδηλάτων αλλά και για τα ζώα.

Στη Βρετανία, δημιούργησαν ειδική λωρίδα κυκλοφορίας οι… πάπιες προκειμένου να περπατούν ανενόχλητες. Ο οργανισμός Canal & River Trus,

ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διατήρηση περισσότερων από 3.220 χλμ υδροβιότοπων στην Αγγλία και την Ουαλία, σκέφτηκε να υλοποιήσει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ζώα των πάρκων.

Σύνθημα τους, «μοιραστείτε το χώρο, περπατάτε αργά». «Βάψαμε λωρίδες για τις πάπιες στα μονοπάτια, μόνο και μόνο για τονίσουμε πως υπάρχει χώρος να μοιραστεί κανείς και πιθανότατα οι πάπιες έχουν προτεραιότητα» σημειώνουν τα μέλη της οργάνωσης. Έτσι, σε Λονδίνο, Μπέρμινγχαμ και Μάντσεστερ οι πάπιες θα μπορούν να κινούνται ανενόχλητες στα μονοπάτια με τη λευκή ρίγα και το σήμα της πάπιας.

The post Στην Αθήνα δεν φτιάχνουν έναν ποδηλατόδρομο και στη Βρετανία έκαναν ειδική λωρίδα κυκλοφορίας για τις… πάπιες! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα