Στιλάτη μαγειρική – Κόψε τον αστακό σαν επαγγελματίας και εντυπωσίασέ τη

14:19 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την έχεις καλέσει για φαγητό; Ξέχνα τις βαρετές μακαρονάδες και τα φλώρικα φουρνιστά. Ο αστακός είναι εδώ για να εντυπωσιάσει.

Επιμέλεια: Κώστας Χρήστου

Το κόψιμο του αστακού είναι μεγάλη ιεροτελεστία. Δεν πρόκειται για κονσέρβα, αλλά για ένα διαλεχτό και ακριβό έδεσμα, που ήρθε στα πιάτα μας για να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες στον ουρανίσκο και να εντυπωσιάσει. Για κάποιους η προετοιμασία του μοιάζει αδύνατη, αλλά τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ όσο φαίνονται.

Αφού τελειώσεις με το βράσιμο του σε μεγάλη κατσαρόλα, με χοντρό αλάτι και με το νερό να τον καλύπτει,

έρχεται η ώρα του κοψίματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για το βράσιμο χρειάζεσαι περίπου 20 λεπτά αν είναι μικρός, 35 αν είναι μεσαίος και 40-45 αν είναι μεγάλος. Μέχρι σήμερα ίσως να πίστευες πως χρειάζεσαι αλυσοπρίονο ή κομπρεσέρ για τη δουλειά, σου έχουμε μια πολύ πιο εύκολη λύση.

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις την κυρία στην οποία θα κάνεις το τραπέζι και θέλεις το πιάτο σου να έχει μέγιστη επιτυχία, τα παρακάτω tips θα είναι για σένα σωτήρια λύση.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 1.Ξερίζωσε τις δαγκάνες

Δεν ξέρω πόσο πιο λιανά να στο κάνω. Ξερίζωσε τες! Με το ένα σου χέρι κρατάς το σώμα του αστακού και με το άλλο αρχίζεις να φέρνεις στροφές την δαγκάνα μέχρι να ξεριζωθεί. Μην ανησυχείς. Το κρέας της θα σου ανταμείψει την προσπάθεια.

Tip: Μην αφαιρέσεις τελείως το κρέας μέσα από τα κομμάτια του αστακού. Εάν θες να πουλήσεις περισσότερη μούρη, άσε το κρέας μέσα στο κέλυφος ώστε να κάνεις εντυπωσιακή παρουσίαση και να πειστεί η λεγάμενη ότι δεν πήρες τηλέφωνο catering. Το χεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα