Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων μετά το «ξεσκόνισμα» της Τρόικας

Το τελικό ok της Τρόικας περιμένει μέσα στις επόμενες ώρες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκείμενου να προχωρήσει την Τετάρτη στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων στη Βουλή.

Μετά από εκτενή ενημέρωση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

από τον κ. Στουρνάρα οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν ώστε η ψήφιση του σχεδίου νόμου να προχωρήσει πριν την ψήφιση του σχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού κάτι που αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείονται μικροδιορθώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, χωρίς να ανατρέπεται η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο MEGA, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο φόρο ακινήτων τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ στην επιβάρυνση των ακινήτων και τώρα βρίσκεται στη μέση. Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος και ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή και πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή επενδύονται σε ακίνητα.

«Οι αντικειμενικές αξίες χρησιμοποιούνται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για την κατάταξη των ακινήτων και δεν επιβάλλεται ο φόρος πάνω σε αυτές», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν δυνατόν να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες τώρα διότι θα έπρεπε να αυξηθούν στις λαϊκές γειτονιές , όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, και να μειωθούν στα βόρεια προάστια».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα