Στάζουν από παντού – Λουκουμάδες με μέλι, παγωτό ή σοκολάτα για να γλείφετε τα δάχτυλα σας

08:11 6/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Συνώνυμα του πανηγυριού, του γλεντιού και της γιορτής, τα πιο υπέροχα στρογγυλά εδέσματα είναι ιδανικά για Κυριακές απόγευμα στο σπίτι. Λουκουμάδες λοιπόν με συνοδεία ό,τι τραβάει η όρεξη σας...μέλι, παγωτό, σοκολάτα; Εσείς επιλέγετε!

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κούπες χλιαρό νερό1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 πρέζα αλάτιΗλιέλαιο για το τηγάνισμαΜέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

640 γρ. ζάχαρη320 γρ. νερό1-2 κ.σ. μέλιλίγες σταγόνες χυμό λεμονιού1
φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταινουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα.Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιάΜπορούμε να το κάνουμε και χωρίς σιρόπι, ρίχνοντας από πάνω μέλι, καρύδια, σοκολάτα κ.α.

Συνταγή: mamapeinao.gr

Keywords
Αναζητήσεις
λουκουμαδες με μελι και παγωτο
Τυχαία Θέματα