Στάση εργασίας σήμερα στο Δημόσιο – Από τις 12 και μετά παύουν να λειτουργούν τα πάντα

Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα σήμερα από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ η οποία αντιτίθεται στα μέτρα της διαθεσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Επίσης, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και της ΟΛΜΕ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα