Σταϊκούρας: Όχι στο κούρεμα δανείων

14:51 7/8/2012 - Πηγή: KoolNews

«Προτάθηκαν μια σειρά από λειτουργικά ισοδύναμα, για να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια το 2012», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ρυθμίσεις των δανείων που δεν μπορούν να πληρώσουν οι Έλληνες στις τράπεζες.

Ο  Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε στην κάμερα του Mega ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια κάτι που για το 2012 θα κοστίσει 205 εκατομμύρια ευρώ. Επισήμανε, ωστόσο, ότι

για το 2013 το κόστος αυτό θα ανέλθει στα 600 εκατομμύρια ευρώ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας για τις συντάξεις – μαϊμού, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη που λήγει οριστικά η περίοδος απογραφής θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ταυτότητες 7-8.000 συνταξιούχων που έπαιρναν σύνταξη ενώ δεν έπρεπε…

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει στην Τρόικα το ζήτημα της εφεδρείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να έχουν μειωθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 150 χιλιάδες μέχρι το 2015.

Σχετικά με το «κούρεμα» στα δάνεια, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι εταίροι της χώρας ο,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν, ή θα το δώσουν με την επόμενη δόση, οπότε… οποιοδήποτε κούρεμα νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ελληνικές τράπεζες θα πληρωθεί συνακόλουθα από τον Έλληνα φορολογούμενο (μέσω των ανακεφαλαιώσεων), κάτι που ο ίδιος θεωρεί άδικο και κοινωνικά ανέφικτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα