Στα ίχνη του Μαζιώτη η ΕΛΑΣ

Τα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη αναζητούν αρχές οι οποίες διαπίστωσαν πως ο καταζητούμενος δραπέτης τρομοκράτης, είχε συμμετάσχει στην αιματηρή ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας.

Όπως έγινε γνωστό το γενετικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε έξω από το υποκατάστημα. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

δηλώνουν άγνοια όσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο που συμμετείχε στην ληστεία ωστόσο, στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για καταζητούμενο αντιεξουσιαστή, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τον Μάρτιο του 2013.

Στην ληστεία στην Κλειτορία οι δράστες (ο Μαζιώτης και ο συνεργός του) άρπαξαν από τα ταμεία 4.000 ευρώ και αποχώρησαν δίχως να καταφέρουν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Κατά την αποχώρησή τους άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών του τοπικού τμήματος που είχαν σπεύσει στο σημείο. Πυροβόλησαν έναν από αυτούς στο πόδι αρπάζοντάς του το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυρά και με δεύτερο αστυνομικό. Το αυτοκίνητο διαφυγής, ένα κλεμμένο από την Αθήνα Nissan Sunny, βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Λυκούριας.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Εκτός της ληστείας στην Κλειτορία, η ΕΛ.ΑΣ. είχε τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώσει ότι ο Μαζιώτης είχε συμμετάσχει στις 25/7/2011 σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (με λεία πάνω από 100.000 ευρώ) στα Μέθανα Τροιζηνίας. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση, αστυνομικοί είχαν τότε ανιχνεύσει δακτυλικό και όχι γενετικό αποτύπωμα του Μαζιώτη στο υποκατάστημα. Ανεπίσημα, η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τον καταδικασμένο σε 50ετή κάθειρξη Μαζιώτη με ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Νεμέα (30/5/2012), Σπέτσες (16/7/2012), Ακράτα (20/12/2012) και Βελεστίνο (14/8/2013).

Η συνολική λεία από τις ληστείες αυτές ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή του στις προαναφερθείσες ληστείες προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την κοινή μεθοδολογία (modus operandi) των δραστών, τον σωματότυπο κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα