Σπατάλες 6 εκατ. ευρώ καταγγέλει επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών σε γερμανική εφημερίδα

Σύμφωνα με καταγγελίες οικονομικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών σε γερμανική εφημερίδα, το 2006 ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ κατασπαταλήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο σε «φουσκωμένο μισθούς» και έξοδα υπαλλήλων.

Με τίτλο «Ωρομίσθιο 610 ευρώ» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung καταγράφει τον επιθεωρητή Γιώργο Μπούτο ως τον Έλληνα που επιχείρησε να αλλάξει την κακή φήμη των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας του καθώς όταν το 2006 κατήγγειλε

επίσημα τις περιπτώσεις κατά τις οποίες κατασπαταλήθηκαν ανεξήγητα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, σύμφωνα με τον ίδιο κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, ενώ ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αδιαφόρησε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από εφτά χρόνια όταν ο κ. Μπούτος με επίσημη εντολή άρχισε να εξετάζει τα οικονομικά του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν αποδείξεις για ωρομίσθια εργασία 610 ευρώ στο διδακτικό προσωπικό, ενώ κάποια από τα μέλη του εμφανίζονταν να έχουν εργαστεί 225 ώρες το μήνα, παρότι βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα ο κ. Μπούτος ανακάλυψε πολλές υποθέσεις νεποτισμού και ανεξήγητα «φουσκωμένων» μισθών κατά τη διάρκεια της έρευνάς του καθώς όπως φαίνεται ο γιος ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου παρέδωσε μάθημα για την επαργύρωση των ρολογιών, ενώ ακόμα σύζυγος σοσιαλιστή υπουργού δίδαξε τόσο οδοντιατρική όσο και γεωγραφία και συγγενείς του επικεφαλής του Οργανισμού επίσης εργάζονται σε αυτόν.

Οι καταχρήσεις αφορούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ακόμα στην έκθεση του επιθεωρητή αναφέρεται ότι το 75% των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν, προέρχονται από την ΕΕ. Όταν καμία από τις διαμαρτυρίες του δεν εισακούσθηκε τότε στράφηκε στην Κομισιόν από όπου και έλαβε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία ήταν απλά μία επιβεβαίωση πως είχαν λάβει τις επιστολές του.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Μπούτος σχολίασε οτι δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με την υπόθεση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα