«Σπάει» τα ταμπού ο Πάπας Φραγκίσκος: Βάφτισε μωρό άγαμων γονιών [εικόνες]

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσπασε τα ταμπού για άλλη μία φορά καθώς βάφτισε ένα μωρό που είχαν αποκτήσει οι γονείς τους εκτός γάμου.

Οι γονείς του μωρού θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ενώ έλαβαν μέρος στο «παραδοσιακό βάπτισμα του Κυρίου» που γίνεται στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη που βάφτισε τον Ιησού. Στην τελετή που έγινε στην Καπέλα Σιστίνα της Ρώμης, βρίσκονταν και άλλοι 31 μωρά τα οποία βαφτίστηκαν από τον Πάπα. Μάλιστα πολλοί γονείς επέλεξαν να δώσουν το όνομα

Φραγκίσκος προς τιμήν του.

Ο Πάπας είχε μιλήσει στο παρελθόν και είχε προτρέψει τους καθολικούς ιερείς να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων ζευγαριών ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «υποκριτές» όσους αρνούνται.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Σύμφωνα με το Vatican Network, ο Πάπας είπε στους άγαμους γονείς: «Εσείς οι γονείς που έχετε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και θέλετε να το βαφτίσετε, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, αυτοί που θα έχουν ένα μωρό για να βαφτίσουν ή ένα εγγόνι... Και έτσι συνεχίζεται η πίστη. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω απλά αυτό: είστε εκείνοι που μεταδίδετε την πίστη, οι πομποί, έχετε καθήκον να περάσετε την πίστη σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που μπορείτε να τους αφήσετε: η πίστη».

Ο Πάπας Φραγκίσκος «έσπασε» την παράδοση για πολλοστή φορά καθώς δεν έβγαλε κάποια επίσημη ομιλία αλλά ένα κείμενο που έγραψε ο ίδιος. Η βάφτιση έγινε κάτω από την περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου, στην ίδια αίθουσα που εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος στις 13 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα