Σοκαριστικό βίντεο από την δολοφονία του ηγέτη του «Δεξιού Τομέα» Μουζίτσκο

Σε βίντεο αποτυπώθηκε η στιγμή όπου ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα», Αλεξάντρ Μουζίτσκο πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην δυτική Ουκρανία.

Ο Μουζίτσκο είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μετά από την δημοσιοποίηση ενός βίντεο όπου απεικονίζεται ο ίδιος να επιτίθεται σε έναν Ουκρανό εισαγγελέα. Ο ίδιος καταζητούνταν από τις Αρχές επειδή εις βάρος ρτου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για χουλιγκανισμό, παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, εκβιασμό, και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο θάνατος

του έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με την επίσημη που υποστηρίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν τον καταζητούμενο Αλεξάντρ μαζί με τους σωματοφύλακες του σε μία καφετέρια-ταβέρνα ενός χωριού κοντά στην πόλη Ρόβνο.

Στη συνέχεια ο Μουζίτσκο, που ήταν επίσης γνωστός με το όνομα Σάσκο Μπίλι που χρησιμοποιούσε κατά την διάρκεια του πολέμου της Τσετσενίας, προσπάθησε να διαφύγει από ένα παράθυρο ανοίγοντας παράλληλα πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι του ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Εβντοκίμοφ δήλωσε ότι ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Μουζίτσκο «ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του», πρόσθεσε ο Εβντοκίμοφ. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αλεξάντερ Ντόνι, ο Μουζίτσκο εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα