Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον Κάντα – Πριν μπει στη φυλακή έδωσε ονόματα για τις μίζες

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Άμυνας προκύπτουν μετά την μαραθώνια απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Στην απολογία του ο Κάντας φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τα οποία δόθηκαν μίζες εκατομμυρίων και διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα. Τα στοιχεία που έδωσε θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά από τη στιγμή που αναφέρονται σε άγνωστα μέχρι σήμερα για τις ανακριτικές αρχές πρόσωπα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι

ότι το προφυλακισμένο πλέον πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας μίλησε για τουλάχιστον οκτώ εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία δόθηκαν μίζες!

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο έκπηξη είναι η ομολογία του ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε περισσότερες απο 10 off shore εταιρείες για να διακινεί το «μαύρο» χρήμα. Τις εταιρείες αυτές μάλιστα τις δημιούργησε με τη βοήθεια νομικού τον οποίο κατονόμασε στις αρχές. Εκτός όμως από το όνομα του νομικού ο Αντώνης Κάντας έδωσε και ονόματα 5 εκπροσώπων εταιρειών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου. Η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα