Σοκάρει η φωτογραφία του μακελάρη που σκότωσε 20 παιδιά: Βρέφος με δικό του οπλοστάσιο

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 ο κόσμος είχε σοκαριστεί από την εν ψυχρώ δολοφονία 20 παιδιών και 6 δασκάλων στο σχολείο του Κονέκτικατ από τον νοητικά ασθενή Άνταμ Λάνζα, ο οποίος είχε εισβάλει στο νηπιαγωγείο Sandy Hook του Νιούταουν με ένα πιστόλι και αφού είχε σκοτώσει τη μητέρα του, έσπειρε το θάνατο. Πριν από λίγες μέρες οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του, όπου είναι βρέφος και περιτριγυρίζεται από όπλα, σφαίρες και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η σοκαριστική φωτογραφία που καταδεικνύει το άρρωστο μυαλό της οικογένειας, δόθηκε από τις Άρχες σε όλες

τις εφημερίδες για να την κάνουν πρωτοσέλιδο. Ο σκοπός; Να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της οπλοκατοχής, όχι με στόχο την κατάργησή της, αλλά του ελέγχου της αλόγιστης αγοράς όπλων, αφού δε νοείται να έχει οικογένεια ένα μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι της, ειδικά στα χέρια ενός παιδιού με νοητικά προβλήματα.

Εκτός από τη φωτογραφία που είναι μωρό, στη δημοσιότητα δόθηκαν και εικόνες από τα όπλα που είχε, με το δολοφονικό Savage MK II-F rifle και τραγικές εικόνες από το σχολείο.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι μαρτυρίες παιδιών και ανθρώπων που έζησαν το έγκλημα, με αυτή ενός επιζήσαντος αγοριού να συγκλονίζει. «Ένας κακός άνδρας ξαφνικά μπήκε στην τάξη, φορώντας στρατιωτικά ρούχα και άρχισε να πυροβολεί με μπαζούκα», είπε. Ο πιτσιρικάς είδε τη δασκάλα του να πυροβολείται και κατάλαβε αμέσως πως ήταν νεκρή. Ο ίδιος γλίτωσε στο τσακ από τους πυροβολισμούς του Λάνζα, ο οποίος πέτυχε αυτό που κρατούσε στα χέρια του ο μικρός.1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα