«Σλάντεκ» του Έντεν φον Χόρβατ στο θέατρο «Πόρτα»

12:04 4/1/2015 - Πηγή: KoolNews

O Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται με ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Έντεν φον Χόρβατ, το «Σλάντεκ» και εγκαινιάζει τον κύκλο των τριών βραδινών παραστάσεων που θα παρουσιαστούν τη φετινή θεατρική περίοδο στο Θέατρο «Πόρτα».

O Σλάντεκ είναι ένας νέος χωρίς μόρφωση και δουλειά σε αναζήτηση προσανατολισμού μέσα στις οικονομικές και κοινωνικές θύελλες του μεσοπολέμου. Μοιάζει παντελώς ανίκανος να οραματιστεί μια ειρηνική ζωή. Τελικά εντάσσεται στους κόλπους

του Μαύρου Στρατού, μιας σκληροπυρηνικής φασιστικής ομάδας που εκπαιδεύει/εκτρέφει δολοφόνους για το «καλό της πατρίδας». Ένα έγκλημα γίνεται αφορμή για μια ατέρμονη αντιπαράθεση ιδεολογιών.

Ένα από τα λιγότερα γνωστά αριστουργήματα του σπουδαίου Γερμανό-Αυστρο-Ούγγρου συγγραφέα γραμμένο το 1929, λίγο πριν ο Ναζισμός αναρριχηθεί στην εξουσία με επικίνδυνα ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες στο σήμερα, που μιλάει για τα πιο άγρια ένστικτά μας, την ανάγκη ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης και την πραγματική αδυναμία του ανθρώπινου είδους να αντιδράσει σε μια κοινωνία απόλυτης αστάθειας και διάσπασης.

The post «Σλάντεκ» του Έντεν φον Χόρβατ στο θέατρο «Πόρτα» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα