«Σκληρή η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό», λέει ο Κατρούγκαλος

18:37 2/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τη συνάντηση Κατρούγκαλου-Θεσμών και τις απαιτήσεις των δανειστών. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, πάντως, επανέλαβε αρκετές φορές ότι «πρόκειται για μια σκληρή διαπραγμάτευση» και περιορίστηκε να πει ότι «έγινε μια δημιουργική συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο».

«Οι Θεσμοί έθεσαν τα γνωστά θέματα που τίθενται κάθε φορά», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, με τις πληροφορίες ανα ανφέρουν ότι οι δανειστές δεν έθεσαν ευθέως ζήτημα περικοπών συντάξεων. Οι

πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν ότι απορρίπτουν την πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των επαγγελματιών και έτσι η «τρύπα» που προκύπτει, μπορεί να καλυφθεί μόνο με περικοπή συντάξεων, αφού το ποσό ανέρχεται σε 500-600 εκατ. ευρώ.

Οι διαρροές των τελευταίων ημερών, εξάλλου, έκαναν λόγο για σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, οι οποίες περιλαμβάνουν οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, σε μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, σε εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη και την παροχή της με 20 και όχι με 15 έτη ασφάλισης.

Πάντως, ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είπε στο briefing των πολιτικών συντακτών ότι «η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν οι κύριες συντάξεις και να μη γίνει καμία μείωση».

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται διάφορα σενάρια, όπως η περικοπή μόνο των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ ή η οριζόντια μείωση όλων των συντάξεων.

The post «Σκληρή η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό», λέει ο Κατρούγκαλος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα