Σήμερα το «Νέο Κόμμα» των πανεπιστημιακών της Ελλάδας – Ποιοι είναι οι ιδρυτές του [εικόνες]

Την ίδρυση νέου κόμματος θα ανακοινώσει σήμερα ομάδα στελεχών του ιδιωτικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης και Πανεπιστημιακών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το νέο κόμμα θα αυτοπροσδιορίζεται ως "κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό" και φιλοδοξεί να ξεκινήσει διαδικασίες εγγραφής μελών και ανάδειξης οργάνων άμεσα ώστε να συμμετέχει στις επόμενες Ευρωεκλογές.

Από το νέο κόμμα αποκλείονται ενεργά πολιτικά στελέχη ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εστιάσει την κριτική

του στη δομή και λειτουργία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος προτείνοντας νέες δομές και τρόπους διοίκησης του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το fpress.gr, μεταξύ των στελεχών της ομάδας που αναλαμβάνει την αρχική πρωτοβουλία συγκρότησης του νέου κόμματος βρίσκονται Καθηγητές βρετανικών πανεπιστημίων -όπως το LSE και το Oxford University- και στελέχη της αγοράς με ειδίκευση στα οικονομικά και τη δημόσια διοίκηση.

Οι ιδρυτές του νέου κόμματος και μέλη της Οργανωτικής επιτροπή Πρωτοβουλίας είναι:

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Παύλος Ελευθεριάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα και το Κέμπριτζ. Διδάσκει συνταγματικό δίκαιο και φιλοσοφία του δικαίου στη νομική σχολή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης . Είναι επίσης δικηγόρος (barrister) στο Λονδίνο, στο γραφείο Francis Taylor Building, και ειδικεύεται σε θέματα δημοσίου και ευρωπαϊκού δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα