Σημαντική συμφωνία για παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα

13:45 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Η παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία Lilly γνωστή για την παραγωγή φαρμάκων με προορισμό τρίτες χώρες υπέγραψε συμφωνία με τα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ στην Ελλάδα. Η συμφωνία περιλαμβάνει εκχώρηση μέρους της παραγωγής των φαρμάκων της Lilly στα εργοστάσια

της ΒΙΑΝΕΞ.

Ο νέος Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η επίτευξη της συμφωνίας αποτελεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT), Διονύση Φιλιώτη, περίτρανη απόδειξη δυνατότητας διεκδίκησης επενδύσεων στην χώρα μας που προέρχονται από την παγκόσμια αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξή μας.

Τα μακροπρόθεσμα άυλα οφέλη της συμφωνίας αυτής ξεπερνούν κατά πολύ την προστιθέμενη αξία που παρέχει ο μεγαλύτερος τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ (περίπου 4%) στην αύξηση του ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας (135 νέες θέσεις εργασίας). Η τεχνογνωσία που θα έρθει στη χώρα μας, η σημειολογία της επένδυσης που θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αριθμούς που μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε δίπλα στην ίδια την επένδυση».

Keywords
Τυχαία Θέματα