Σφίγγα ο Βενιζέλος κρατά κλειστά χαρτιά – Ποιοι παίζουν για ηγετικές θέσεις

Χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ήταν η πρώτη – μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ευ. Βενιζέλος στην Ιπποκράτους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αόριστος και γενικόλογος στα στελέχη του, τα οποία περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Αρκέστηκε να μιλήσει για καλύτερο συντονισμό

κυβέρνησης, κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στην μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη από την Ιπποκράτους, η οποία α γίνει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να αναφερθεί στο ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της υπουργοποίησης στελεχών και συγκεκριμένα των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων (στη θέση των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου του αντιπροέδρου της Βουλής (στη θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου) και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (στη θέση του Γ. Μανιάτη). Τουναντίον ζήτησε τις προτάσεις των συνεργατών του ώστε να τις μελετήσει εν συνόλω και να αποφασίσει ο ίδιος τα επόμενα 24ωρα.

Για την θέση του γραμματέα της ΚΟ πάντως επικρατέστερος φαίνεται ο Τάκης Ρήγας. Για την θέση του αντιπροέδρου προαλείφονταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Ωστόσο, στο εσωτερικό του βενιζελικού μπλοκ υπάρχουν ενστάσεις για το πρόσωπο του, ενώ κάποιοι βουλευτές προτείνουν τον παλαιό κοινοβουλευτικό Νίκο Σηφουνάκη και ίσως εντός της ημέρας να εκδηλώσουν την προτίμηση τους με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Για την θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων γίνεται ακόμη συζήτηση, ωστόσο ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτίθενται να δεχθούν τις θέσεις αυτές, δεδομένου ότι είχαν αρνηθεί και την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ο Ευ. Βενιζέλος σκέπτεται και αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους τομείς στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη ανακοίνωση που έκανε επισήμως ο κ. Βενιζέλος χθες, ήταν η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ως εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος στη θέση της Φώφης Γεννηματά. Καμία συζήτηση δεν έγινε επίσης για την πρόοδο της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας που βρίσκεται στα χέρια των δύο αρχηγών κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και τα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναμένουν το πράσινο φως για την εξειδίκευση της.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, προγραμματίζει να συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια αρχής γενομένης από την Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα