Σενάρια για έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Παρασκευή

10:14 5/4/2016 - Πηγή: KoolNews

«Δεν μας συμφέρει να αλλάξουμε τους στόχους λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, μόνον επειδή το ΔΝΤ λέει πως αυτοί οι στόχοι δεν είναι εφικτοί». Με τη δήλωση αυτή στέλεχος κοντά στη διαπραγμάτευση εξήγησε τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση δεν συντάσσεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη συζήτηση για μικρότερα πλεονάσματα και μεγαλύτερη ελάφρυνση

του χρέους.

Κατά το ίδιο στέλεχος, στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ψηφιστούν τα μέτρα μέχρι τη συνάντηση του Eurogroup του Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δόση των 6 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Πάντως, συμφώνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, Eυρωζώνη, κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν ήδη σημειώσει στο ημερολόγιο τους πιθανή ημερομηνία για έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου ως εναλλακτικό πλάνο, στην περίπτωση που έως τις 22 Απριλίου δεν θα έχουν ψηφισθεί οι παρεμβάσεις σε φορολογία, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια. Το εναλλακτικό αυτό σχέδιο για έκτακτο Eurogroup έγινε με τη λογική πως το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup είναι στις 24 Μάιου και η ημερομηνία αυτή είναι «μακρινή», σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Το πρόγραμμα της Τρίτης για τους Declan Costello, Delia Velculescu, Rasmus Ruffer και Nicola Giammarioli δεν περιλαμβάνει συναντήσεις με υπουργούς. Ωστόσο, τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, τις περικοπές δαπανών, τις παρεμβάσεις στους εμμέσους φόρους και τις αλλαγές στα κόκκινα δάνεια προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τις αυριανές συζητήσεις.

Στόχος είναι να περιοριστούν μέτρα που θα διασφαλίσουν εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα συνολικού ύψους 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι αυτό το ποσό λείπει για να γεφυρωθεί η απόσταση με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Στέλεχος κοντά στη διαπραγμάτευση ανέφερε τη Δευτέρα πως «όλα τα μέτρα ως πακέτο δεν έχουν κλείσει» και ενδεχομένως το κλείσιμο να απαιτήσει και άλλο χρόνο, δεδομένου ότι μέρος της διαπραγμάτευσης μετά τις 12 Απριλίου θα μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον και στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Πηγή: insider.gr

The post Σενάρια για έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Παρασκευή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα